У неділю, 2 вересня, стало відомо про те, що в районі мису Скаген на півночі Данії було заарештовано російський теплохід Novaya Zemlya ("Нова Земля"), що належить ВАТ "Мурманське морське пароплавство".


Як повідомляють ЗМІ з посиланням на російську профспілку моряків, на борту судна в даний час знаходиться 19 громадян РФ.

За словами інспектора Міжнародної федерації транспортників в Іспанії Луза Баса, в екіпажа існують труднощі з водою, харчуванням та паливом. За півтора місяці пароплавство репатріювало тільки шістьох моряків, а майбутнє інших під питанням.

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще


У неділю, 2 вересня, з'явилося повідомлення, що теплохід Novaya Zemlya готується до переходу в порт Мурманська для виконання рейсового завдання і зміни екіпажу. У пароплавстві також заявили, що моряки забезпечені всім необхідним.


Нагадаємо, брак державного фінансування дуже згубно позначається на формуванні українського флоту. Так, через нестачу коштів затягується добудова корвета проекту 58250. Відомо, що корабель перший в черзі даної розробки.
Про це стало відомо завдяки повідомленню українських ЗМІ.

У державному бюджеті України відсутні - мабуть, не закладено - 1,361 мільярда гривень для відновлення будівництва корабля типу "корвет" серії "Володимир Великий"; при цьому відповідні кошти були заявлені в 2017 році, заявив командувач Військово-морськими силами Збройних сил України віце-адмірал Ігор Воронченко на загальних зборах Асоціації суднобудівників "Укрсудпром" в Миколаєві.


Як повідомляв раніше Знай.ua, у небі над Чорним морем літак Ан-26 перехопив російський ракетний корабель, який почав тікати у відкрите море.
Про це повідомляє видання "Думская".

"Росія охороняє захоплені "вишки Бойка" малими ракетними кораблями цілодобово. Українські військово-морські сили виявили російський малий ракетний корабель, що прямував до державного кордону. Перехоплення сталося поблизу острова Зміїний. Зрозумівши, що його виявили, противник почав тікати у відкрите море. Український патрульний літак проконтролював втечу росіянина, зробивши кілька проходів поблизу корабля на малій висоті, а потім повернувся на базу в Кульбакіно", - пише джерело.


Також Знай.ua писав про те, що річні плани на авіарейси до окупованого Криму скоротили російські авіакомпанії. Відомо, що компанії скоротили кількість квитків на 22,2% (551 тис. пасажирів).