Доступне житло в Україні не нова практика. Це по суті державна підтримка, яка надається сім'ям та одиноким особам тільки один раз. Держава виплачує 30 або 50 відсотків вартості нормативної площі такого житла. Передає портал "Я і Закон".

З недавніх пір уряд вніс зміни до Порядку надання допомоги.

Що потрібно знати, щоб отримати таку допомогу, які документи необхідно надати регіональному управлінню Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву для отримання підтримки.

Необхідно підготувати наступний немаленький пакет документів:

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

В першу чергу, заяву про надання державної підтримки.

Далі копії документів, що засвідчують особу і підтверджують громадянство повнолітніх членів сім'ї.

Відзначимо, документи, що засвідчують особу і підтверджують громадянство відсутні, потрібно надати зведення про зареєстроване місце проживання - довідку про реєстрацію місця проживання, видану органом реєстрації відповідно до Закону України "Про свободу пересування та вільний вибір місця проживання в Україні" (крім осіб, місце проживання яких зареєстровано на тимчасово окупованих територіях).

Також копію реєстраційного номера облікової картки платника податків, витяг з Державного реєстру прав на нерухоме майно про наявність чи відсутність у власності житла, документи, необхідні для визначення платоспроможності (довідка з місця роботи повнолітніх членів сім'ї одержувача державної підтримки, а також інші документи, що підтверджують доходи членів сім'ї одержувача);

У разі перебування на обліку довідку про перебування на квартирному обліку.

Також повинні бути письмові згоди кожного повнолітнього члена сім'ї, документи, що підтверджують родинні стосунки між особами, на яких розраховується розмір державної підтримки.

Далі йдуть такі документи:

- лист від забудовника про намір подальшого укладення з одержувачем державної підтримки договору про придбання житла, в якому визначається вартість і площа житла, яке буде придбано, зокрема за рахунок державної підтримки;

- копії документів, отримані від забудовника у відповідності з пунктом 8 цього Порядку, завірені в установленому законодавством порядку;

- акт технічного стану житла.

Варто відзначити, що внутрішньо переміщені особи також подають копію довідки про становлення на облік внутрішньо переміщеного особи відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 1 жовтня 2014 № 509 "Про облік внутрішньо переміщених осіб" і копії відповідних довідок членів його сім'ї.

Нагадаємо, зростання цін на квартири змусить українців забути про житло.

Як повідомляв портал "Знай.ua", Порошенко підписав закон "Про внесення змін до Закону України" Про житловий фонд соціального призначення ", який визначає умови забезпечення житлом переселенців з окупованих територій України.

Також "Знай.ua" писав, українці повинні віддати уряду 38 мільярдів.