Підконтрольне спецслужбам Росії хакерське угруповання зробила спробу атакувати Україну. Для цього вони використовували новітній комп'ютерний вірус. У Службі безпеки України повідомили, що вірусна програма являє собою оновлену версію бекдор Industoyer.

Хакер
Хакер

Таким чином, на офіційному сайті української спецслужби з'явилася інформація, що функціональні можливості вірусу надають можливість віддалено адмініструвати процеси операційної системи, дізнаватися паролі, відстежувати всі дії користувачів, а також копіювати необхідні файли.

Хакер
Хакер

В СБУ зазначили, що встановити об'єкти кібератаки вдалося завдяки взаємодії з відомою антивірусною компанією. В результаті були локалізовані наслідки кібератаки, а також мінімізовано киберзагрозу інфраструктур органів державної влади України.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

хакери
хакери

Раніше ми писали, що путінські хакери знову не дають спокою користувачам інтернету. З'явилася інформація, що в російському Головному розвідувальному управлінні (ГРУ) таємно розробили і використовують нові вірусні програми.

Дані віруси практично нереально почистити або видалити, так як вони можуть витримати навіть повне скидання жорсткого диска і залишитися собі спокійно в чертогах віртуальної пам'яті.

Видання The Daily Beast з посиланням на доповідь міжнародного розробника антивірусного програмного забезпечення ESET повідомляє, що мета таких вірусів - підтримка постійного доступу до цільового комп'ютера.

Також ми писали, що у день парламентських виборів в Латвії проросійські хакери атакували місцеву соціальну мережу draugiem.l.

Варто відзначити, що хакерам вдалося розмістити там фото російських військових, президента РФ і його найгучніші висловлювання про "русский мир".

Так, 6 жовтня користувачі соціальної мережі при відкритті головної сторінки бачили всі ілюстрації "руського міра".

Нагадаємо, СБУ розкрили нахабні атаки російських хакерів на Організацію по забороні хімічної зброї.

Як повідомляв "Знай.uа" журналісти розкрили імена найбільш засекречених співробітників ГРУ.

"Знай.uа" писав, що дипломатичні таємниці України опинилися в лапах російських хакерів.