Ватажок донецьких бойовиків Олександр Захарченко і так званий "міністр доходів" Олександр Тимофєєв за час війни в Україні встигли поповнити кишені на 24 мільярди рублів.

Про це повідомляє Telegram-канал Незигарь, посилаючись на власні джерела у слідчій групі. Так, в повідомленні йдеться, що розслідуванням справи Захарченка та його спільників займаються "московські ревізори": це Контрольне управління, Міністерство фінансів і Міністерство економіки.

"Грошові активи у валюті і рублях переводилися за офшорними схемами на рахунки різних зарубіжних банків, а також відправлялися в готівковому вигляді в Росію та Іспанію", - пише автор каналу.

"Ревізори" встановили, що неодноразово на території донецької "народної республіки" таємничо зникали цілі склади з вугіллям, причому разом з вагонами зникали.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Для пенсіонерів буде більше грошей у квітні Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Пізніше з'ясувалося, що Олександр Казаков, радник Захарченка, працював за 500 000 рублів, хоча у випадково знайденому документі той просив у ватажка бойовиків всі 800 000.

Слідчі сформували перелік підприємств і фірм, якими Захарченко або Тимофєєв незаконно заволоділи. У підсумку це вийшли два аркуші "формату А4 надрукованих 12 шрифтом з обох сторін". Бойовики встигли прикупити 4 особняка з гектарами землі на додачу, два з яких добудовували в Іспанії, ще два - в Італії.

Нагадаємо, Пушилин змів "народного губернатора" зі шляху. Представники самопроголошеної республіки в черговий раз здивували своїми діями.

Як повідомляв "Знай.ua", на Донеччині з'явився "Чорний Ленін" і пригрозив повернути СРСР. Соцмережі насмішило відео з промовою бойовика так званої "ДНР" Бенесса Айо на прізвисько "Чорний Ленін", який обурюється "виборами" в окупованому Донецьку.

Також "Знай.ua" писав, що Збройні сили України розгромили позиції бойовиків за лічені хвилини. Відео знято на передовому ділянці операції ОС в Донецькій області.