В УПЦ Київського патріархату сподіваються, що обрати голову Єдиної Помісної Української Церкви вдасться до кінця листопада поточного року.

Обрати Предстоятеля Єдиної Помісної УПЦ мають на Надзвичайному всеукраїнському церковному соборі за участю архієреїв УПЦ КП, УАПЦ та УПЦ МП, які звернулися до Вселенського Патріарха з проханням про Томос. Уже з'явилося запрошення до цього Собору.

Речник Київської Патріархії Євстратій Зоря в ефірі "5 Каналу" розповів певні подробиці проведення цього об'єднавчого Собору.

"Найбільш логічним місцем, де може відбутися Об'єднавчий собор, є Собор Святої Софії в Києві як головна історична митрополича предстоятельська кафедра для Київської Церкви. А коли – це залежатиме від нас. Ми все будемо робити для того, щоб це відбулося якнайшвидше, і хотілося би, щоб уже до наступного засідання Священного Синоду і Константинопольського Патріархату, яке відбуватиметься у другій половині листопада, ми вже могли прийти з добрими плодами нашої домашньої праці", – пояснив Зоря.

За його словами, всі ті ієрархи УПЦ Московського Патріархату, які підписали звернення до Вселенського Патріарха Варфоломія, мають взяти участь у Соборі. Водночас, речник УПЦ КП додав: рішення добровільне, тож точна кількість ієрархів стане відома лише на самому Соборі.

Нагадаємо, Вселенський патріархат підтримує надання Автокефалії Українській церкві та продовжує процедуру надання Томоса.

Синод Вселенського Патріархату прийняв рішення про те, що Україна отримає Томос.

Також Синод зняв анафему з патріарха Української православної церкви Київського патріархату Філарета та предстоятеля Української православної автокефальної церкви Макарія та визнав їх канонічними.

Вселенський Патріархат також скасував юридичне зобов'язання від 1686 року, яке надавало право Патріарху Московському висвячувати Київського митрополита.

Як повідомляв портал "Знай.ua", Путін зібрався "захищати" інтереси православних в Україні.

Також "Знай.ua" писав, що у РПЦ пригрозили розривом євхаристійних відносин з Константинополем

Популярні новини зараз
Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще