Рішення Константинопольського патріархату про зняття анафеми з предстоятеля УПЦ КП Філарета викликала істерику у Російської православної церкви. Про це пише Інтерфакс.

УПЦ
УПЦ

В РПЦ пригрозили розривом євхаристійних відносин з Константинополем. Зокрема, прес-секретар патріарха Кирила священик Олександр Волков назвав рішення Вселенського патріарха "катастрофічним рішенням для всього світового православ'я".

Українська Православна Церква (УПЦ)
Українська Православна Церква (УПЦ)

"Легалізація розколу спровокує надалі вельми сумні кроки, які доведеться зробити Руською православною церквою, пов'язані з розривом євхаристійного спілкування та іншими рішеннями, які будуть прийняті", - заявив Волков.

Популярні новини зараз
Війна не закінчиться ні в 2024, ні навіть у 2025: переможниця "Битви екстрасенсів" розповіла про вихід на кордони 1991 року "Більше не платимо...": українці повелися на жорсткий обман щодо доставки газу Українських пенсіонерів звільнили від земельного податку, дали знижку на ЖКП: хто у списку Київстар раптово змінює тарифи: що стосується всіх абонентів
Показати ще

Патріарх РПЦ Кирило і глава УПЦ МП Онуфрій
Патріарх РПЦ Кирило і глава УПЦ МП Онуфрій

При цьому секретар Відділу зовнішніх церковних зв'язків Московського патріархату з міжправославних відносин протоієрей Ігор Якимчук в бесіді з журналістами одного з російських каналів вибухнув погрозами, що "відповідь буде рішучою і твердою, але вона буде адекватна тій ситуації, яка склалася".

Також варто зазначити, що в УПЦ МП вважають, що Вселенського Патріарха Варфоломія також потрібно передати анафемі.

засідання священного синоду УПЦ МП
засідання священного синоду УПЦ МП

Раніше повідомлялося, що московські попи вже встигли різко відреагувати на найважливіші рішення Вселенського патріархату, які стосуються надання автокефалії.

Зараз вже відомо, що засідання синоду московський попів відбудеться 15 жовтня, де головною темою для обговорення стануть кілька важливих рішень, які було прийнято на Синоді Константинопольського патріархату.

Також ми писали, що підготовка до отримання томосу від Константинопольського патріархату продовжується. В Україну прибули спеціальні посли від патріарха Варфоломія – екзархи.

Вони займуться підготовкою майбутнього об'єднавчого Собору, на який зберуться архієреї УПЦ Київського патріархату, Української автокефальної православної церкви (УАПЦ) і окремі представники УПЦ МП.

Нагадаємо Україні почався процес створення Єдиної незалежної церкви.

Як раніше повідомляв Знай.uа, помісна церква готова прийняти всіх діючих ієрархів УПЦ МП.

Знай.uа писав, що Синод прийняв важливе рішення для України.