У п'ятницю, 12 жовтня, стало відомо, що у випадку репресій проти Української православної церкви Московського патріархату з боку радикалів Росія прийме "політико-дипломатичні заходи".

Про це заявив прес-секретар російського президента Володимира Путіна Дмитро Пєсков в четвер, передає ТАСС.

Так, за його словами, Російська Федерація буде захищати інтереси православних, "як захищає інтереси російськомовних".

Володимир Путін і Патріарх Кирило

Також Пєсков прокоментував надання Вселенським патріархатом автокефалії церкви в Україні. Він зазначив, що увага до цієї теми буде підвищеною, оскільки "православ'я — одна з релігій, які сповідуються в Росії".

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

При цьому прес-секретар Путіна додав, що Кремль "поділяє стурбованість" Російської православної церкви щодо рішення синоду Константинопольського патріархату про зняття анафеми з глав двох церков в Україні.

Пєсков підкреслив, що "світська влада Росії не може втручатися в міжцерковний діалог, ніколи цього не робила, і не буде робити далі".

Дмитро Пісків

Раніше повідомлялося, що Вселенський Патріархат приступає до надання Автокефалії Церкви України, але цьому буде передувати ще один важливий релігійний процес – відновлення Стравропігії Вселенського Патріарха в Києві і створення окремої церкви з дотриманням усіх вимог.

Нагадаємо, що Патріарх Української православної церкви Київського патріархату Філарет закликав ієрархів УАПЦ і залучених до процесу єднання ієрархів Московського Патріархату в Україні приступити до підготовки Надзвичайного Об'єднавчого Собору.

Як повідомляв портал Знай.uа, новина про те, що на засіданні Синоду прийняли рішення надати Українській православній церкві Томос про автокефалію, викликала захоплення у користувачів соціальних мереж.

Також портал Знай.uа писав, що рішення Константинопольського патріархату про зняття анафеми з предстоятеля УПЦ КП Філарета викликала істерику у Російської православної церкви.