Про те що, проросійські терористи на Донбасі масово використовують заборонену зброю, відомо уже давно. Однак днями вони "побили" власний рекорд нахабства - спливла інформація про обстріл місії ОБСЄ на території окупованого Донбасу.

ОБСЕ
ОБСЕ

Про це повідомляють ЗМІ із посиланням на оперативний звіт ОБСЄ.

"10 жовтня 2018 у 9.00 в районі населеного пункту Кам'янка бойовики незаконних збройних формувань Російської Федерації відкрили вогонь зі стрілецької зброї в сторону позицій Збройних Сил України. Під вогонь потрапили представники української сторони СЦКК і СММ ОБСЄ", - йдеться в повідомленні.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

У звіті наголошується, що на момент обстрілу на Донецькій фільтрувальній станції проводилась щоденна зміна персоналу.

"Це означає, що бойовики знову не виконали гарантії безпеки і порушили режим повної тиші, що надаються сторонами на час проведення даної процедури", - відзначили в СЦКК.

Бойовики "ДНР"
Бойовики "ДНР"

Нагадаємо, за минулу добу в районі проведення операції Об'єднаних сил терористи 26 разів відкривали вогонь по українських позиціях, 4 рази застосувавши заборонену озброєння.

бойовик "ДНР"
бойовик "ДНР"

Обстріли були зафіксовані в районі населених пунктів Золоте-4, Новоолександрівка, Новозванівка, Троїцьке, Світлодарськ, Новолуганське, Красногорівка, Мар'їнка, Тарамчук, Новотроїцьке, Старогнатівка, Чермалик, Павлопіль, Гнутове, Водяне та Лебединське, повідомляє на прес-центр ООС.

в зоні ООС
в зоні ООС

Бойовики вели прицільний вогонь із ствольної артилерії калібру 100 мм, мінометів калібру 120 і 82 мм, озброєння бойових машин піхоти, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї.


Як повідомляв раніше Знай.ua, керівники Операції Об'єднаних Сил на Донбасі (ООС) отримали наказ від вищого командування застосовувати всі підпорядковані їм сили і засоби для збереження життя українських воїнів.

Це підтвердив президент Петро Порошенко під час зустрічі із командирами бригад ЗСУ, Національної гвардії та Державної прикордонної служби.

Петро Порошенко
Петро Порошенко


Також Знай.ua писав про те, що після перемовин між Владиславом Сурковим та нинішнім керівником бойовиків "ДНР" Денисом Пушиліним, які пройшли 10 жовтня в Москві, спливли доволі цікаві подробиці життя псевдореспубліки.