Відразу ж після перемовин між Владиславом Сурковим та нинішнім керівником бойовиків "ДНР" Денисом Пушиліним, які пройшли 10 жовтня в Москві, спливли доволі цікаві подробиці життя псевдореспубліки.

Про це зазначають російські ЗМІ.

Зокрема, Пушилін за результатами зустрічі зазначив, що російська сторона допоможе підняти рівень зарплат у псевдореспубліці та стримати ріст ціни, які значно пішли вверх. У свою чергу прес-секретар Путіна Дмитро Пєсков заявив, що вперше чує про озвучені Пушиліним тези.

Крім того директор Інституту миротворчих ініціатив і конфліктології Денис Денисов взагалі зазначив, що "влада" псевдореспублік постійно вводила в оману своїх кремлівських кураторів доповідями про фінансовий стан "ДНР".

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Астролог побачив у травні "лихо" для України Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

"Зараз в Донецьку уважно розбирають справи попереднього керівництва і доповідають про всі різночитання своїм партнерам в Росії, які відповідно будуть вносити правки в свою гуманітарну програму. Ймовірно, пішли донецька влада намагалися продемонструвати себе Москві в якості ефективних менеджерів, здатних впоратись з кризою власними силами. Таким чином, вони домагалися для себе більшої самостійності", - пояснив Денисов.

Також відомо, що існує певний негласний наказ від кремлівських кураторів про рівень життя на тимчасово окупованій території. Зокрема, за задумкою Кремля жителі окупованих території повинні життя всього лише на трішки шірне ніж населення на підконтрольній українському уряду.

"Неафішованою метою кураторів "ДНР" було утримувати рівень життя населення відсотків на 10 вище ніж на підконтрольних Україні територіях. Однак, по ходу війни ця мета загубилася. Зараз в Донецьку життя значно гірше ніж в найближчих українських Краматорську та Маріуполі", - констатує експерт.

Разом з тим варто відзначити, що раніше помічник президента Росії Владислав Сурков зустрівся з так званим керівником псевдореспубліки "ДНР" Денисом Пушиліним.

Відомо, що "сірий кардинал" Кремля зустрівся з Пушиліним задля того щоб обговорити питання підготовки "виборів" на окупованих територія. Крім того під час зустрічі піднімались питання соціальних виплат для "бюджетників" та проросійських бойовиків.

Відзначається, що відразу ж після зустрічі Пушилін пообіцяв різке збільшення фінансування псевдореспубліки з боку Росії. Крім того ватажок бойовиків "ДНР" пообіцяв уповільнити темпи зростання цін.

Нагадаємо, соціологи дізналися, скільки українців готові захищати Донбас. А по факту?.

Як повідомляв "Знай.ua", донецькі ватники "покаялись" у мережі.

Також "Знай.ua" писав, що Волкер розповів, як Путін тягне з Донбасом.

Волкер розповів, як Путін тягне з Донбасом