Зустріч російського представника Владислава Суркова і спецпредставника Сполучених Штатів Курта Волкера могла б обернутися вельми продуктивною дискусією, якщо б цю саму зустріч можливо було організувати: Росія робить все можливе, аби не починати обговорення миротворчої місії на тимчасово окупованих територіях Донбасу.

РФ досі не направила нові пропозиції щодо її розміщення. Про це в інтерв'ю "Громадському ТБ Донбасу" заявив спеціальний представник Державного департаменту США Курт Волкер.

Дипломат розповів, що дуже чекає на нову зустріч з помічником Володимира Путіна, але цьому заважає відсутність нової пропозиції по миротворцях, яку Кремль повинен надати.

"Ми ведемо листування із Сурковим про зміст цієї зустрічі. Ми внесли пропозицію про розміщення миротворчої місії ООН, яка б забезпечила безпеку на окупованій території і створити умови для того, щоб Мінські угоди були врешті-решт реалізовані. Мова йде про місцеві вибори, амністії тощо", – розповів Волкер.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Американський дипломат додав, що російські представники "заперечили проти нашої пропозиції і я попросив його надіслати нам їхні пропозиції і все-таки зустрітися, щоб обговорити, наскільки вони будуть продуктивними".

"Якщо ми зустрінемося, це буде дуже результативна дискусія. Але ми все ще ведемо переговори, і поки не домовилися про нову зустріч", – підкреслив Волкер.

"Росіяни не згодні з тими пропозиціями, які ми внесли, але самі поки не запропонували жодних варіантів", - підсумував дипломат.

Нагадаємо, НАТО назвав єдиний спосіб порятунку Донбасу, і Путіну він не сподобається.

Раніше портал "Знай.uа" повідомляв, що на Донбасі вперше застосували страшну зброю, ОБСЄ знайшли шокуючі докази.

Також портал "Знай.uа" писав, що британський міністр терміново прибув на Донбас.