Опублікований в YouTube ролик підготовлений до Дня Захисника України та показує силу українського війська.

Про це повідомляють ЗМІ.

Варто відзначити, що турецька компанія Haci Productions, яка спеціалізується на створення мотиваційних кадрів для турецької армії привітала українських військових з великим святом.

Разом з тим варто відзначити, що у неділю, 14 жовтня, відзначається важливе свято - День захисника України. Про історію дати і традиції читайте далі в нашому матеріалі.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

День захисника України 2018: історія свята

В Україні це свято дуже молоде – вперше відзначали День захисника в нашій країні в 2014 році. Як відомо, дата встановлена указом президента Петра Порошенка № 806/2014 від 14 жовтня 2014 року і є офіційно святковим і вихідним днем.

У документі вказується, що свято було встановлено «з метою вшанування мужності і героїзму захисників незалежності та територіальної цілісності України, військових традицій і перемог українського народу, сприяння подальшому зміцненню патріотичного духу в суспільстві і в підтримку ініціативи громадськості». Також в указі була затверджена і дата його щорічного святкування – 14 жовтня, а День захисника Вітчизни, який раніше відзначався в країні 23 лютого, було скасовано.

Варто відзначити, що дату 14 жовтня для нового свята вибрали зовсім не випадково. Щорічно в цей день відзначається День українського козацтва – свято, приурочене до дня Покрови Пресвятої Богородиці, так як Матір Божа вважається захисницею і покровителькою козаків.

Ще це дата створення в 1942 році Української повстанської армії (УПА) – військово-політичного підрозділу Організації українських націоналістів (ОУН). А оскільки Порошенко також заявив, що хоче на державному рівні вирішити питання про статус воїнів УПА як захисників України, то й 14 жовтня, на його думку, буде асоціюватися з справжніми героями України, учасниками бойових дій та війни за незалежність країни.

День захисника України 2018: історія свята
Таке світле свято не може проходити без уточистостей і веселощів, тож з нагоди Дня захисника України проводиться низка святкових та офіційних заходів, в основному – у Києві та Львові.

Крім того, згідно з указом Порошенко від 10 жовтня 2015 року, щорічно в цей святковий день всі органи місцевого самоврядування, підприємства, установи, організації і об'єднання громадян встановлюють або вивішують український прапор.
,
Нагадаємо, українські зірки яскраво привітали з Днем захисника.

Як повідомляв "Знай.ua", День захисника у столиці відзначать під особливим контролем.

Також "Знай.ua" писав, про привітання з Днем захисника України в прозі.

Як житомирські десантники відзначили День захисника України.