Литовця Рамунаса Серпатаускаса в Дніпропетровську нагородили української медаллю "Захиснику вітчизни".

Як повідомили в програмі "Спецкор" на телеканалі "2+2", вже рік як литовський військовий від усього серця допомагає нашим бійцям АТО, які приїжджають до Литви на реабілітацію. Знайомить з країною і з її столицею, проводить екскурсії по музеях та історичних місцях.

Щоб віддячити литовському патріоту України, Дніпропетровська облдержадміністрація запросила Рамунаса в Дніпропетровськ і нагородила медаллю.

"Рік тому Рамунас прийшов до наших воїнів в реабілітаційний комплекс Друскінінкай і запропонував свою допомогу", - зазначив радник голови Дніпропетровської ОДА Віталій Литвин.

Читайте також: В столиці на ж-д вокзалі відкрили пункт відпочинку для воїнів АТО

Популярні новини зараз
Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити Виплати ніхто не чіпатиме: переселенців порадували доброю звісткою Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома
Показати ще

"З тих пір ця допомога не припиняється. Щира і безкоштовна, вона не могла залишитися без уваги. Тому команда ОДА на чолі з керівником Дніпропетровщини Валентином Резніченко і Посольство Литовської Республіки вирішили запросити Рамунаса в гості і нагородити", - додав Литвин.

Рамунас зрадів поїздці. Каже: "Тільки коли повернуся додому, зможу зрозуміти - я побував в Україні". Попереду у нього - екскурсії по Дніпропетровську, нескінченні зустрічі з друзями-воїнами, поїздка в звільнені території зони АТО.