Минулий тиждень на міжбанку був досить динамічним, долар дещо здав свої позиції. Аналітики зробили прогноз щодо курсу валют на наступний тиждень.

На сьогоднішній день математично обґрунтованим курсом гривні має бути діапазон 27-27,5 грн/дол, - вважають аналітики Atlant Finance, - передає НВ.

валюта

За оцінками експертів, на наступному тижні валюта буде в коридорі 27,8-28,3 грн/$ як на міжбанківському, так і на готівковому ринку.

долар

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

В понеділок через вихідний в США (День Колумба) американські банки не працювали і український міжбанк торгував доларом на умовах ТОМ (розрахунки в гривні "сьогодні", а поставка валюти – "завтра").

У вівторок виявився досить вдалим днем для гривні. Долар почав падати у ціні.

В середу долар продовжив прогинатися під українською національною валютою. Регулятор купував валюту за курсом близько 28 грн/$ і купив близько $25 млн. втримав курс від просідання нижче 28 грн/$.

У четвер гривня ще більше зміцнилась.

Курс долара на міжбанківському валютному ринку в п'ятницю в покупці знизився на одну копійку, а в продажу - виріс на дві копійки, до 27,93-27,99 грн.

Котирування євро впали в покупці на 7 копійок, а в продажу - на дві копійки, до 32,32-32,40 грн.

Після вихідних Нацбанк знову передрікає гривні вдалий тиждень.

На вівторок, 16 жовтня, встановлено такий курс валют:

  • 100 доларів США - 2 792,8166 (-5,6353);
  • 100 євро - 3 232,4059 гривні (-6,8022 грн)

Нагадаємо, ціни на пальне зроблять водії пішоходами. Українцям повідомили, що нижчої вартості на бензин чекати не варто.

Як раніше повідомляв Знай.ua, Міжнародний валютний фонд назвав україну найбідношою серед країн Європи. Так, за показником ВВП на душу населення нас обійшла Молдова, а ми обійшли Папуа - Нову Гвінею.

Раніше портал Знай.ua писав, що водіям повідомили неприємну новину, цього місяця очікується черговий стрибок на автогаз.

Дивіться: Акції протесті проти стрибка цін на пальне