У понеділок вранці, 15 жовтня, українські військові успішно відбили атаку російських окупантів в районі Авдіївки Донецької області. Окупанти так втікали, що залишили зброю.

Про це повідомив представник прес-центру Операції Об'єднаних сил Олексій Жугану на брифінгу.

"О 6 годині ранку відзначені спроби противника вести активні штурмові дії. В районі населеного пункту Авдіївка наші захисники успішно відбили атаку ворога. Втрат серед військовослужбовців Об'єднаних сил в ході бою не допущено", - повідомляється на сторінці ООС в Facebook.

Повідомляється, що дві ворожі групи підійшли до позицій ЗСУ, при цьому будучи абсолютно впевненими в тому, що висуваються приховано і не помічені українськими військами. Однак пересування окупантів постійно контролювалось нашими воїнами і коли ворог підійшов на дальність ефективного ведення вогню, отримав по зубах.

Відзначається, що окупанти відступили, але не всі.

"Підготовлений зосереджений вогонь не залишає противнику шансів. Окупанти спішно відступають. Не всі. Деяких встигають винести. Їм вже не воювати. Завершує справу резервна група під командуванням молодшого лейтенанта Олександра Чабана, яка прочісує місце бою й переконується в тому, що противника на підступах до наших позицій немає", - йдеться в повідомленні

Терористи на полі бою залишили зброю - ручний кулемет РПК. Кулемет черговий раз доказує, звідки у бойовиків зброя - по номерному обліку цей РПК ніколи не перебував у ЗСУ, зазначають військові.

Популярні новини зараз
Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Ситуація в районі проведення операції залишалася під контролем Об'єднаних сил

Дивіться: прес-центру ООС розповів про ситуацію на фронті минулої доби:

Нагадаємо, українські воїни потрапили під "мінометний дощ" на День Захисника. Окупанти десятки разів гатили по позиціях ЗСУ, застосовуючи практично весь наявний арсенал важкого озброєння.

Як повідомляв портал "Знай.ua", бойовики розстріляли місію ОБСЄ на Донбасі.

Також "Знай.ua" писав, на Хмельниччині проходять масштабні багатонаціональні військові навчання "Чисте небо - 2018".