На тимчасово окупованих територіях Донбасу бойовики не залишають у спокої ні наших військових, ні мирне населення жодного дня. У визначний для України День Захисника, 14 жовтня, вони десятки разів гатили по позиціях ЗСУ, застосовуючи практично весь наявний арсенал важкого озброєння.


Фронт під кулями

Операція Об'єднаних Сил (ООС)
Операція Об'єднаних Сил (ООС)


За даними штабу Операції Об'єднаних Сил, ситуація в регіоні поки що контрольована українськими військами. Втім, проросійські окупанти 23 рази відкривали вогонь по позиціях наших військ. При цьому ворог 4 рази застосовував озброєння, заборонене Мінськими домовленостями, повідомляє Politeka.

Противник вів прицільний вогонь з мінометів калібру 82 мм, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.
Зокрема, під кулями опинилося близько десятка стратегічно важливих населених пунктів:

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Операція Об'єднаних Сил (ООС)
Операція Об'єднаних Сил (ООС)

Кримське, Золоте, Катеринівка, Луганське, Новолуганське, Авдіївка, Піски, Мар'їнка, Новотроїцьке, Богданівка, Павлопіль, Гнутове, Водяне, Лебединське та Широкине.

Під загрозою й безпека на опорних пунктах поблизу Луганського, Новолуганського, Гнутового та Водяного, окупанти обстрілювали з мінометів 82-го калібру.

Операція Об'єднаних Сил (ООС)
Операція Об'єднаних Сил (ООС)


На жаль, без втрат з боку ЗСУ не обійшлося, розвідка звітує про трьох поранених українських бійців. Протягом доби вдалося ліквідувати двох терористів, ще чотирьох поранено.


Дивіться: Снайперські війни на передовій


Нагадаємо, стартували спільні військові навчання України на НАТО.
Як повідомляв Знай.ua, у Києві відкрили залу пам’яті захисників України.
Також Знай.ua писав, бойовики розстріляли місію ОБСЄ на Донбасі.