Упродовж доби, 13 жовтня, бойовики російсько-окупаційних військ 26 разів атакували позиції Об’єднаних сил.

бойовики
бойовики

Про це стало відомо із повідомлення прес-центру ООС у Facebook.

Минулої доби, 13 жовтня, внаслідок бойових дій не було поранено жодного українського бійця. Однак в ніч на 14 жовтня унаслідок обстрілів бойовиків один український солдат отримав поранення.

ЗСУ
ЗСУ

Популярні новини зараз
Перевіряйте банківську картку: українцям додатково виплатять по 4000 гривень Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Прес-центр зазначає, що минулої доби ситуація в районі ООС залишалася цілком контрольованою.

"Окупанти 26 разів відкривали вогонь по позиціях наших військ. Під час обстрілів 10 разів було застосовано озброєння, заборонене Мінськими домовленостями", - повідомляють у зведенні.

У результаті бою чотири бойовики незаконних формувань зазнали поранення.

У зведенні уточнюють, що противник з гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї гатив по українських позиціях біля населених пунктів Кримське, Гнутове та Широкине.

Російські військові на Донбасі
Російські військові на Донбасі

Нагадаємо, днями у мережі з'явилося відео, на якому зафіксовано знищення одного із укріплень бойовиків на Донбасі.

ЗСУ
ЗСУ

Відео було оприлюднено на сторінці у Facebook офіцером ЗСУ та блогером Анатолієм "Штірліцом" Штефаном.

На відео видно, як після влучного пострілу з боку українських позицій відбувається потужний вибух. Цим вибухом, як зазначає Штефан, був знищений взводно-опорний пункт (ВОП) бойовиків.

військовий ЗСУ
військовий ЗСУ

Як повідомляв раніше Знай.ua, про те що, проросійські терористи на Донбасі масово використовують заборонену зброю, відомо уже давно.

бойовик "ДНР"
бойовик "ДНР"

Однак днями вони "побили" власний рекорд нахабства - спливла інформація про обстріл місії ОБСЄ на території окупованого Донбасу.

ОБСЕ
ОБСЕ

Про це повідомляють ЗМІ із посиланням на оперативний звіт ОБСЄ.

"10 жовтня 2018 у 9.00 в районі населеного пункту Кам'янка бойовики незаконних збройних формувань Російської Федерації відкрили вогонь зі стрілецької зброї в сторону позицій Збройних Сил України. Під вогонь потрапили представники української сторони СЦКК і СММ ОБСЄ", - йдеться в повідомленні.


Також Знай.ua писав про те, що за минулу добу в районі проведення операції Об'єднаних сил терористи 26 разів відкривали вогонь по українських позиціях, 4 рази застосувавши заборонену озброєння.