У Одесі, де останнім часом почастішали жорсткі атаки на проукраїнських активістів, активно зростають сепаратистські настрої. У місті події нагадують ситуацію з Донецьком і Луганськом, до того, як туди прийшли путінські бойовики.

Про ці тривожні "ноти" говорять дані соцопитувань. Так, директор фонду "Демократичні ініціативи" Ірина Бекешкіна заявила, що Одеса являє собою досить небезпечний регіон.

Коментуючи ситуацію з частими нападами на проукраїнських активістів, соціолог розповіла, що це, зокрема, пов'язано з децентралізацією та перерозподілом фінансових потоків, на які намагається присісти місцева мафія.

Популярні новини зараз
Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити В Україні готується революція у житловій сфері
Показати ще

"Децентралізація — це дуже важлива реформа і, можливо, одна з найуспішніших в Україні. Вона переміщує фінанси, відповідальність на місця і дає громадам можливість вирішувати свої проблеми. Але в ній криється і небезпека створення таких собі місцевих фінансово-економіко-кримінальних кланів", — говорить Ірина Бекешкіна та додає, що попередити це повинні правоохоронні органи: "Але якщо вони входять в цей "спрут", ситуація стає особливо небезпечною. І саме тому в Одеській області відбуваються такі розбірки з активістами, що протистоять мафії".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що окупант з "ДНР" Олександр Ходаковський, який раніше був так званим "керівником міністерства безпеки ДНР" тепер бере участь у "виборах" самопроголошеної республіки. Він розповів, що настрої в регіоні змінюються. Ходаковський розповідає, що зараз у ОРДЛО постійно звучать заклики про повернення до складу України.

Варто нагадати, що в Одесі фанати "російського світу" влаштували провокацію. Жителі міста помітили електроопору, пофарбовану у кольори російського прапору, на якому написані украинофобні написи. Про це повідомила в соцмережах дружка Софія Маркіна. Провокаційну електроопору помітили неподалік від верхньої станції канатної дороги, близько Удельного провулку.

Нагадаємо, пси Авакова на прикладі показали, що таке реформа поліції.

Як повідомляв Знай.uа тисячі людей вийшли на антиурядові протести.

Знай.uа писав, Донбас відключили від цивілізації: подробиці несподіваної кризи.