РПЦ позбавила російських туристів можливості відвідувати турецькі та грецькі святині.

РПЦ
РПЦ

Про це повідомляють ЗМІ із посиланням на відповідну заяву Російської православної церкви.

У Кирила заявили, що у "зв'язку із розривом спілкування з Константинопольським патріархатом", туристи з РФ повинні утриматися від відвідування турецьких і грецьких храмів.

Патріарх Кирило
Патріарх Кирило

Популярні новини зараз
Дати виплати пенсій "перетасували": чи можна змінити день отримання виплат Гроші на кону: "Ощадбанк" зробив важливе оголошення Старі сковорідки не доведеться викидати: як у домашніх умовах подарувати посуду друге життя Постійна процедура більше не буде катуванням: українцям пояснили прості рішення щодо лічильників
Показати ще

Про це розповів секретар Відділу зовнішніх церковних зв'язків Московського патріархату протоієрей Ігор Якимчук.

"За відмову слідувати такого роду заборон для духовенства передбачені покарання , а для мирян - покаяння на сповіді в непослуху Церкві", - заявив він.

Російські туристи повинні утриматися від молебнів у храмах Константинопольської церкви на популярних туристичних напрямках.

Протоієрей додав, що в Туреччині це всі діючі храми Стамбула, єдиний діючий храм у Анталії, а в Греції - на Криті і на островах Додеканеса, розташованих в південно-східній частині Егейського моря, найбільший з яких - Родос.

"Звичайно, є ще Афон, який також в юрисдикції Константинополя, але відпочивати туди не їздять", - розповів він.

Варто нагадати, що відповідна гучна заява пов'язана із тим, що раніше Синод Російської православної церкви визнав неможливим її подальше перебування в євхаристійному спілкуванні з Константинопольським патріархатом.

синод РПЦ
синод РПЦ

Нагадаємо, білоруська православна церква долучається до рішення Священного синоду по Україні.


Як писав раніше Знай.ua, російська православна церква розірвала євхаристійне спілкування з Константинопольським патріархатом.

Патріарх РПЦ Кирило
Патріарх РПЦ Кирило


Також Знай.ua писав про те, що Московський патріархат продовжує повторювати кремлівську політику.