Білоруська православна церква долучається до рішення Священного синоду по Україні.

"Білоруська православна церква як частина Російської православної церкви приєднується до цього рішення (про припинення євхаристичного спілкування з Константинополем, - ред.)", - заявив голова відділу зовнішніх церковних зв'язків Московського патріархату митрополит Волоколамський Іларіон після засідання Священного синоду в Мінську в понеділок, 15 жовтня, передає Інтерфакс.

Він підкреслив, що всі прийняті рішення "поширюються на всю канонічну територію Російської православної церкви, включаючи і Білорусію".

Митрополит Волоколамський Іларіон

Раніше Синод РПЦ визнав неможливим її подальше перебування у євхаристійному спілкуванні з Константинопольським патріархатом. У Московському патріархаті розраховують, що Константинополь змінить своє рішення по Україні.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

"Ми сподіваємося на те, що здоровий глузд переможе, що Константинопольський патріарх змінить своє ставлення до існуючої церковної реальності", - заявив журналістам на брифінгу в Мінську глава Відділу зовнішніх церковних зв'язків Московського патріархату митрополит Іларіон.

Як повідомлялося, президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що виступає проти розколу в православ'ї.

Парафіяни РПЦ не зможуть молитися на Афоні.