Господар кримських і донецьких бойовиків Володимир Путін 12 жовтня зібрав цілий круглий стіл для так званого вирішення питання Російської православної церкви в Україні. Відомо, що до кремлівського царя "на килим" прилетіла навіть Рада безпеки Росії.

Про це стало відомо завдяки повідомленням на офіційному сайті Кремля. Так, нарада пройшла в російській столиці після завершення робочого візиту Путіна до Білорусі.

"Учасники наради обмінялися думками... про становище Російської православної церкви в Україні після винесеного Синодом Константинопольського патріархату рішення приступити до надання автокефалії церкви України, скасування грамоти 1686 року про перехід Київської митрополії під юрисдикцію Московського патріархату і заяви про відновлення ставропігії Вселенського патріархату в Києві", – повідомляється на сайті російського уряду.

Популярні новини зараз
Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone "Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Також з'явилася інформація, що в нараді взяли участь права рука Путіна прем'єр-міністр РФ Дмитро Медведєв, спікери обох палат парламенту Валентина Матвієнко і В'ячеслав Володін, голова адміністрації Кремля Антон Вайно, секретар Радбезу РФ Микола Патрушев, глави МВС Володимир Колокольцев, МЗС Сергій Лавров, міноборони Сергій Шойгу, директор ФСБ Олександр Бортніков, голова Служби зовнішньої розвідки Сергій Наришкін і спецпредставник президента з питань природоохоронної діяльності, екології і транспорту Сергій Іванов.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в УПЦ Київського патріархату сподіваються, що обрати голову Єдиної Помісної Української Церкви вдасться до кінця листопада поточного року.

Обрати Предстоятеля Єдиної Помісної УПЦ повинні на Надзвичайному всеукраїнському церковному соборі за участю архієреїв УПЦ КП, УАПЦ та УПЦ МП, які звернулися до Вселенського Патріарха з проханням про Томос. Вже з'явилося запрошення на цей Собор.

Варто нагадати, що екзархи з Константинополя прибули до Києва ще у вересні, а вже 11 жовтня з питанням автокефалії української церкви фактично вирішили не зволікати. Сама процедура виявилася не настільки простою, як вважалося і займе чимало часу. Поки невідомо достеменно: чому зняли анафему з Філарета і яке значення мають рішення Синоду.

Нагадаємо, Томос для України підірвав соцмережі.

Як повідомляв Знай.uа московський патріархат записав Клімкіна до "агентів Кремля".

Знай.uа писав, Кирило осатанів від рішення Синоду по Україні, кличте екзорциста.