У понеділок, 15 жовтня в Азовському морі стався землетрус, це сталося за 58 км від Бердянська Запорізької області. Сейсмологи повідомили, що лихо не принесло істотних руйнувань, але наслідки все ж таки є.

"Наслідків ніяких не було, мешканці багатоповерхівок відчули ці коливання, а приватні одно-двоповерхові будинки нічого не відчули. Все ж це дуже далеко було", — пояснив заступник директора Інституту геофізики НАН України Олександр Кендзера.

За словами геофізика, землетруси в цьому районі — часте явище, так як ці краї відносяться до потужного сейсмоактивного пояса нашої планети, який тягнеться від Азовських островів через все Середземне море на Кавказ і далі в бік Гіндукуш.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру
Показати ще

Кендзьора також додає, що це великий землетрус, але були і сильніше. Однак і від таких "невеликих землетрусів можуть бути наслідки, які людським оком не помітити.

"Від таких землетрусів може бути багато проблем, включаючи район Кримського моста, там також є великі напруги, і в історичний час відбувалися дуже сильні землетруси в 8-9 балів", — сказав сейсмолог, а потім додав: "однак землетрус магнітудою 4,7 бали занадто слабкий, щоб щось зруйнувати. Це налякало людей, бо вже давно в цьому місті не було землетрусів з такою магнітудою".

Нагадаємо, в суботу, 6 жовтня ввечері біля берегів Гаїті стався землетрус магнітудою 5,9. Про це повідомляє Геологічна служба США.

Епіцентром підземних поштовхів стала північно-західна частина, де їх магнітуда склала 5,9. Землетрус зафіксували у 03:11 за київським часом.

Епіцентр підземних поштовхів розташований в 20 км від населеного пункту Ти Пор-де-Пе у північно-західній частині Гаїті. Осередок залягав на глибині близько 11,7 км.

Нагадаємо, страшний землетрус накрив мирний місто, більше десятка загиблих.

Як раніше повідомляв портал Знай.ua кількість жертв землетрусу в Індонезії росте з катастрофічною швидкістю.

Знай.uа повідомляв, що у мережі показали, що залишилося від Індонезії. У мережі показали наслідки страшної катастрофи.