У працівників музеїв є один день на інвентаризацію ікон та інших культурно-історичних цінностей у церквах і соборах.

Відповідне розпорядження видали в Міністерстві культури, передають "Українські Новини".

Причиною цьому стала стурбованість Мінкультури з приводу збереження історичних та культурних цінностей в храмах УПЦ МП.

На думку парламентаріїв, коли питання про надання томосу української церкви буде вирішено, цінне майно з Московських храмів можуть незаконно вивезти.

Популярні новини зараз
Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

Перш за все необхідно інвентаризувати Свято-Успенську Почаївську Лаври та Успенську Києво-Печерську Лаври.

Відомо, що ще 18 вересня у всі заповідники, що належать до сфери управління Мінкультури, була відправлена факсограма з розпорядженням про інвентаризацію.

Крім того, парламентарі мають намір звернутися в правоохоронні органи про негайне забезпечення цілодобового контролю над вивезенням майна із зазначених та інших підконтрольних УПЦ МП релігійних об'єктів.

Нагадаємо, у випадку якщо Єрусалимський патріархат підтримає Константинополь у рішенні надати Томос про автокефалію Українській православній церкві, РПЦ призупинить служіння в Храмі гробу Господнього. Як повідомляють російські ЗМІ, про це заявив ігумен Никон - секретар Російської духовної місії в Єрусалимі.

"Якщо Єрусалимський патріархат прийме сторону Константинопольського патріархату і, як наслідок, дозволить "філаретівцям" служити на Гробі Господньому і в інших своїх храмах Святої землі, то тоді нам доведеться призупинити служіння з ними", - заявив "священнослужитель".

Як повідомляв раніше портал "Знай.uа", рішення українського президента Петра Порошенка передати Андріївську церкву Вселенському патріархату в користування прокоментував митрополит Макарій.

Також портал "Знай.uа" повідомляв про те, що надання Томосу про автокефалію Української православної церкви - це анексія від загального православ'я, що можна порівняти з анексією Криму.