Новина про те, що на засіданні Синоду ухвалили рішення надати Українській православній церкві Томос про автокефалію, викликала захоплення у користувачів соціальних мереж. Інтернет кишить коментарями, в яких підкреслюється: боротьба за Томос йшла протягом життя багатьох поколінь.

Для України це величезний прорив, яким вплив і насадження "духовних ідеалів" з боку РПЦ скасовується назавжди. У соціальних мережах коментарі залишають як пересічні українці, так і відомі блогери, артисти, волонтери і політики.

"Ми змогли! Нашому поколінню вдалося зробити те, за що тисячі людей віддали життя. Ця подія залишиться у віках. Я щасливий, що живу саме в цей час… Я вітаю Україну… У нас є Томос про Автокефалію. Фізично його передадуть у руки вже новому Предстоятелю після об'єднання українських православних церков", — пише відомий волонтер Мирослав Гай.

Томос! Це історична мить за яку боролися цілі покоління. І ми змогли! Нашому поколінню вдалося зробити те, за що...

Geplaatst door Gai Miroslav op Donderdag 11 oktober 2018

Популярні новини зараз
Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

"Тепер ми маємо власну православну церкву. А незабаром на претензії Москви зможемо відповідати, що з сектами не спілкуємося. РПЦ не секта? А томос у неї є?", - запитує Дмитро Вовняненко.

"А московские попы делу сталина верны, на иконах черти пляшут, а ведьмак кадилом машет", — пише "Нова Горлівка", коментуючи випади прес-секретаря московських попів Всеволода Чапліна.

"В принципі, вже зараз московський патріарх Гундяєв може підхопити під мишки космонавтів і на власній реактивній тязі вийти на орбіту. А то ще буде", - написав блогер Юрій Гудименко, як би натякаючи на нещодавній провал із запуском ракети.

"А може Росію хтось прокляв? У них цього тижня — стусан під зад в ПАРЄ і Томос для України. З цікавістю чекаю, що ще буде", - задався питанням нардеп Борислав Береза.

Нагадаємо, московські священики різко розкритикували рішення Синоду щодо надання автокефалії.

Як повідомляв раніше "Знай.uа", Синод Вселенського Патріархату зняв анафему (відлучення від церкви) з патріарха Української православної церкви Київського патріархату Філарета і предстоятеля Української автокефальної православної церкви Макарія і визнав їх канонічними.

Також "Знай.uа" писав про те, що Синод офіційно звинуватив РПЦ в страшному релігійному злочині.