В Україні три популярних банки - Вернум банк, БМ Банк і Містобанк потрапили під загрозу закриття, оскільки їх регулятивний капітал (гроші, які банк витрачає на підтримку стабільної роботи в разі, якщо боржники не повертають гроші) в жовтні не дотягував до мінімально необхідних 200 млн грн. Про це повідомляє FinClub.

Повідомляється, що таким чином було порушено одне з ключових вимог Нацбанку.

Із 81 платоспроможного банку за стостоянию на 1 жовтня 2018 року хоча б один норматив порушували 26 установ. Згідно з чинними правилами, Національний банк України має право закрити банк (відкликати ліцензію), якщо фінансова установа зменшила розмір регулятивного капіталу до 33% (1/3) від мінімально допустимого.

Популярні новини зараз
ПриватБанк звернувся до власників пенсійних карток: як уникнути затримок із виплатами Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет" Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись
Показати ще

Варто відзначити, що БМ Банк вже знаходиться в процесі відмови від банківської ліцензії за власним рішенням. Значно нижче критичної позначки в 40% впав норматив поточної ліквідності у ВТБ банку (8,66%), що свідчить про низьку здатність банку виконати зобов'язання перед кредиторами протягом місяця.

Раніше ми повідомляли, що наступного року в Україні пройде черговий етап реформи системи надання субсидій для оплати житлово-комунальних послуг. Так, зовсім скоро субсидії будуть монетизовані.

Наголошується, що це нововведення український уряд впроваджує за умовою меморандуму з МВФ, яке також відповідає законам про ЖКГ та ринку газу, прийнятих у відповідності з Угодою про асоціацію з Євросоюзом.

Також ми писали, що базовий макроекономічний сценарій на 2018 від Нацбанку показує, що в докапіталізації на 6 мільярдів гривень потребують 8 банків.

НБУ
НБУ

У цілому НБУ охарактеризував банківський сектор як достатньо капіталізований і фінансово стійкий. Банки, за інформацією регулятора, відображають якість власних активів коректно.

Нагадаємо, стресс-тест від НБУ не витримають 5 банків, плачевний стан погіршується.

Як раніше повідомляв Знай.uа, українцям розповіли, на скільки подорожчають квартири.

Знай.uа писав, що з водіїв висмокчуть останні гроші за неправильну парковку.