Напередодні чергового судового засідання у справі смертельної ДТП у Харкові, фігурантами якої є Олена Зайцева та Геннадій Дронов, стало відомо, що підозрювані можуть відпустити під домашній арешт.

Олена Зайцева, підозрювана у справі харківської ДТП
Олена Зайцева, підозрювана у справі харківської ДТП

Про це пишуть ЗМІ із посиланням на повідомлення журналістки Тетяни Доцяк у Facebook.

"Что там Зайцева" 1) Казалось бы, поплохело... Вызвали скорую. Нет причин для госпитализации. Опять поплохело, опять "...

Geplaatst door Tetyana Dotsyak op Woensdag 17 oktober 2018

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

За її словами, в СІЗО до Зацевої протягом року приїжджали медики, однак стан обвинуваченої було визнано задовільним:

"Здавалося б, стало погано ... Викликали швидку. Однак для госпіталізації немає жодних причин. Знову стало погано, знову" швидка ". І так може тривати місяцями. Тому що ніхто не може обмежити обвинуваченого в бажанні викликати швидку", - написала журналістка.

Олена Зайцева, підозрювана у справі харківської ДТП
Олена Зайцева, підозрювана у справі харківської ДТП

Вона нагадала, що адвокати Зайцевої та Дронова подали клопотання для призначення нових експертиз:

"Вже друге засідання поспіль немає реакції суду на клопотання адвокатів Зайцевої та Дронова щодо нових експертиз. Суддя не встигає за "швидкими "Зайцевої ні прийняти їх, ні відхилити. Адвокат обвинуваченої просить залучити фахівців Києва, аби вирахувати, чи могла Зайцева зупинитися на світлофорі, коли для неї загорівся жовтий, гальмувала чи і чи могла проскочити перехрестя, якби не Дронов", - повідомила Тетяна Доцяк.

Зайцева та Дронов
Зайцева та Дронов

За її інформацією, замість зниклого лікаря-нарколога Олени Федірко, яка оглядала Зайцеву після ДТП, в суд прийде інший свідок, який був присутній під час огляду:

"Адвокат потерпілих Лариса Матвєєва придумала, що робити із зниклим наркологом Федірко - допитати медсестру, яка разом з Федірко оглядала Зайцеву, і могла б підтвердити, що обвинувачена пройшла повну процедуру огляду наркологом, а значить і все написане в акті огляду (звужені зіниці, хитання при ходьбі, невиконана поза Ромберга ...) відповідає дійсності. Медсестра погодилася, тільки ось Матвєєва теж не встигає за "швидкими" Зайцевої ".

Також, за словами Тетяни Доцяк, суд може випустити Зайцеву і Дронова під домашній арешт.

"Суддя може змінити запобіжний захід обвинуваченим і відпустити під домашній арешт. Підстави - вже рік під вартою, свідки допитані - тиснути на них немає сенсу, а тут ще Зайцева зі "швидкими", а у Дронова літня мати", - написала Тетяна Доцяк.

Олена Зайцева
Олена Зайцева

Нагадаємо, адвокати, котрі займаються справою про ДТП на Сумській у Харкові, подали клопотання до Київського районного суду міста стосовно проведення повторних експертиз підзахисної Олени Зайцевої.

Зайцева
Зайцева


Як писав раніше Знай.ua, журналісти спільно із громадськістю підбили підсумки у справі харківської мажорки Олени Зайцевої, з вини якої рік тому, 18 жовтня 2017 року, загинуло шестеро людей.

Олена Зайцева, підозрювана у справі харківської ДТП
Олена Зайцева, підозрювана у справі харківської ДТП

Також Знай.ua писав про те, що останній трюк Зайцевої на суді шокував українців.