23-річна мешканка Барнаула Марія Мотузний, яку російська прокуратура звинувачує в екстремізмі через меми у "Вконтакте" виїхала до України.

Про це вона написала на власній сторінці у соцмережі.

Крім того відзначається, що відразу по приїзду до столиці України дівчина виклала кілька твітів про перше враження від перебування на території України. Також вона пообіцяла пізніше розповісти про подробиці свого від'їзду.

Популярні новини зараз
Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

"Дякую всім. Росія, прощай".

Варто відзначити, що 9 жовтня місцевий суд російського Барнаула повернув скандальну справу Мотузнової назад до прокуратури. Відзначається, що сама справа пов'язана із картинками, які обвинувачена викладала на своїй сторінці у забороненій в Україні соціальній мережі "Вконтакте" в яких експерти виявили ознаки приниження представників негроїдної раси, а також ознаки "вираження неповаги до суспільства з метою образи релігійних почуттів віруючих".

Сама Мотузна не визнала своєї вини та зазначала, що правоохоронці обманом та залякуванням змучили її дати свідчення.

Разом з тим варто відзначити, що російський опозиційний політик Олексій Навальний вийшов із спецприймальника після 50 діб адміністративного арешту.

Відомо, що він отримав доволі великий термін через організацію протестних мітингів проти збільшення пенсійного віку у Росії.

Варто відзначити, що Навального з будівлі спецприймальника зустрічали кілька журналістів та співробітників його штабу. Відразу ж після виходу опозиціонер подякував усім за підтримку та передав привіт.

Крім того він відзначити, що за практично два місяців перебування у спецприймальнику російський режим Путіна "остаточно деградував"

Нагадаємо, в кінці серпня суд призначив Навальному арешт за участь в акції Страйк виборців, яка пройшла 28 січня. Його затримали по дорозі на дачу і склали протокол за частиною восьмою статті 20.2 КоАП (повторне порушення правил проведення мітингу), за що він відбув 30 діб арешту в спецприймальнику.

Нагадаємо, Путін офіційно підписав закон про збільшення пенсійного віку.

Як повідомляв "Знай.ua", у Росії зник відомий правозахисник.

Також "Знай.ua" писав, що Кремль кинув Гнойного на гроші, а тепер ще й хоче посадити.

Скільки росіян проти інтернет-екстремізму, Цифра дня