Міністр закордонних справ Павло Клімкін допустив імовірність введення для росіян юіометричних віз для відвідин території Україна.

Про це глава українського зовнішньополітичного відомства сказав в ефірі одного з телеканалів.

Він відразу ж зазначив, що система біометричного контролю на прикордонних з росією пунктах пропуску є дуже ефективною.

Клімкін також розповів, що спеціальні служби постійно удосконалюють так званий банк данних про росіян, які "засвітились" у злочинах проти України.

Популярні новини зараз
Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

"Ми створюємо банк даних, ми прекрасно розуміємо, що можуть бути маніпуляції, як бачите, відома історія з отруєнням Скрипалів - зміна ідентичності і т.д. Якщо є біометричні дані, ми прекрасно знаємо, про які людях йдеться, і просто зміна документів вже не допоможе", - заявив Клімкін.

Крім того він також визнав, що держава повинна піти далі ніж створення банку данних, серед яких попереднє інформування російськими громадянами наміру приїхати до України.

"Цей банк буде напрацьовано. Ми далі будемо дивитися на його ефективність, але я вважаю, що цього мало. Нам потрібні подальші заходи, в тому числі і попередній запит, а мінімум - попереднє інформування російськими громадянами, що вони їдуть в Україну", - підкреслив Клімкін і додав, що з цього питання Рада національної безпеки і оборони приймала рішення.

Більше того він визнав імовірність застосування до росіян заходів контролю пересування росіян на території України.

"Не виключено, що нам потрібно дивитися на їх переміщення (росіян - ред.) на території України", - підкреслив Клімкін.

У зв'язку з цим Клімкін додав, що контроль за переміщенням росіян і зараз здійснюється, проте частково, зокрема до осіб, проти яких існує інформація про їх злочинні діяння.

"Але відслідковувати всіх, звичайно, досить складно. Але в перспективі, як це спрацює, потрібно аналізувати. Звичайні візи з Росією нам не допоможуть", - сказав Клімкін.

Крім того міністр прокоментував інформацію про подвійне громадянство в Україні, адже останнім часом постійно спалахують скандали про кілька паспортів у певних українців.

Так, він категорично заперечив можливість законодавчого прийняття подвійного громадянства з країною-агресором.

"Хочу відразу сказати, я категорично заперечую і категорично проти будь-яких навіть ідей і думок про легалізацію подвійного громадянства з Росією, з агресором. Усі випадки отримання російського громадянства мають відповідно розслідуватися нашими спецслужбами", - зазначив Клімкін..

Нагадаємо, США поставили на місце Угорщину.

Як повідомляв "Знай.ua", в МЗС відреагували на висилку консула з Угорщини.

Також "Знай.ua" писав, що СБУ хоче ввести кримінальну відповідальність за подвійне громадянство.

Нота протесту і висилка. Угорський консул на Закарпатті пакує речі