Сполучені Штати Америки закликають Угорщину не блокувати засідання комісії Україна – НАТО. Про це розповіла постійна представниця США в Альянсі Кей Бейлі Гатчінсон у спілкуванні з журналістами. Передає Радіо Свобода.

За словами Гатчінсон, Америка повністю підтримує Україну.

"Сполучені Штати однозначно підтримують комісію НАТО-Україна. Ми закликали й продовжимо закликати Угорщину не створювати цьому опозицію. Це важливо. Україна є одним із ключових партнерів, союзників, із якими ми працюємо", – заявила Гатчінсон.

Представники США і раніше наголошували, що влада Угорщини не повиннна зловживати своїм становищем члена Північноатлантичного альянсу для вирішення суперечок з іншими країнами.

Популярні новини зараз
Європі пророкують "пекельну" спеку: що чекає на Україну Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Посол відзначила, що "для України, яка зазнає російської агресії на своїх кордонах, важливо, щоб ми допомагали їй усіма можливими способами, аби стримати російську агресію".

Гатчінсон підкреслила, що українці брали участь у Євромайдані у 2014 році, щоб бути в Європейському союзі та НАТО, а тому США "хочуть зробити все, щоб допомогти їм у цьому прагненні".

Варто відзначити, Будапешт блокує зустрічі в рамках співпраці України з ЄС і НАТО через ухвалений Києвом закон про освіту, який набрав чинності 28 вересня 2017 року.

Офіційний Будапешт побачив порушення прав угорської меншини в нормі закону щодо обов’язкового отримання освіти державною мовою. В Україні ці звинувачення відкидають.

Нагадаємо, голова угорського зовнішньополітичного відомства Петер Сійярто саркастично пообіцяв, що його країна "заступиться за права кожного члена угорської громади Закарпаття" і спробував пригрозити "заходами у відповідь" у разі вигнання угорського консула з України.

Як повідомляв "Знай.uа", 4 жовтня, Україна оголосила консула Угорщини у місті Берегове персоною нон грата. Про це МЗС України повідомило посла Угорщини в Україні Ерно Кешкеня. Причиною такого рішення стала видача угорських паспортів громадянам України на території консульства Угорщини в Береговому.

Також "Знай.uа" писав, Служба безпеки України запропонувала на законодавчому рівні ввести кримінальну відповідальність для українців, які мають подвійне громадянство.