Угорщина висилає українського консула з країни у відповідь на аналогічне рішення Києва.

Цю інформацію повідомив глава МЗС Угорщини Петер Сійярто на прес-конференції, передає "Хвиля".

За словами Сійярто, у посла України в Угорщині є 72 години на те, щоб повернутися додому.

"Україна продовжує загострювати конфлікт", - заявив глава МЗС Угорщини.

Петер Сійярто

Популярні новини зараз
Тарифи на воду вже підняли: де платитимуть дорожче "Продам місце в черзі": чоловіки штурмують ТЦК, воєнкоми не справляються Тарифний "сюрприз" для мешканців багатоповерхівок: травневі платіжки заберуть ще більше грошей Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Варто зазначити, що напередодні український уряд оголосив персоною нон-грата венгерського консула, та дав йому 72 години на те, щоб покинути Україну.

Нагадаємо, що консул порушив 23 статтю Віденської конвенції про консульські зносини 1963 року в зв'язку з діями несумісними зі статусом консульської посадової особи. Ерно Кешкеню дається 72 години на те, щоб покинути територію України.

Ерно Кешкень

"Розраховуємо, що Угорська сторона надалі буде утримуватися від будь-яких недружніх кроків щодо України, а її посадові особи - від порушень українського законодавства".

У той же час, в Міністерстві відзначили, що громадяни України угорського походження розглядаються як об'єднуючий фактор у відносинах між двома державами.

Як повідомляв раніше портал "Знай.ua", Україну як в болото затягує в черговий скандал з Угорщиною. Це все сталося через внгерскіх паспортів, але такій ситуації багато в чому можна було уникнути. Про це пише Хвиля, передає Politeka.

Також портал "Знай.ua" повідомляв про те, що Україна, перекидаючи війська до угорського кордону, не повинна забувати, що Угорщина є членом НАТО. З такою заявою виступив глава Міністерства закордонних справ Петер Сійярто і не соромлячись підкреслив, що Будапешт вишле українського консула, якщо на такі заходи піде Київ.