У зв'язку з паспортним скандалом, угорського консула в Берегово оголосили персоною нон-грата в Україні.

Цю інформацію офіційно повідомили послу Угорщини в Україні Ерно Кешкеню, передає прес-служба Міністерства закордонних справ України.

Ерно Кешкень

Консул порушив статтю 23 Віденської конвенції про консульські зносини 1963 року в зв'язку з діями, несумісними зі статусом консульської посадової особи. Ерно Кешкеню дається 72 години на те, щоб покинути територію України.

"Розраховуємо, що Угорська сторона в подальшому буде утримуватися від будь-яких недружніх кроків по відношенню до України, а її посадові особи – від порушень українського законодавства" МЗС України

Популярні новини зараз
РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

У той же час, у Міністерстві зазначили, що громадяни України угорського походження розглядаються як об'єднуючий фактор у відносинах між двома державами.

Нагадаємо, питання про подвійне громадянство потрібно законодавчо врегулювати. Про це заявили в СБУ. Служба безпеки України запропонувала на законодавчому рівні ввести кримінальну відповідальність для українців, які мають подвійне громадянство.

"Подвійне громадянство у нас хоч законодавчо і забороняється, але ніякої кримінальної відповідальності за це немає. Тут необхідно нашим законодавцям все-таки визначитися, чи є це кримінальною відповідальністю", - зазначив Кононенко.

Як повідомляв раніше портал "Знай.uа", під час брифінгу глава МЗС України Павло Клімкін шокував українців статистичними даними, які стосуються теми громадянства. Павло Клімкін зазначив, що в Україні проживають "десятки тисяч" людей, які, крім українського, мають інші громадянства.

Також портал "Знай.uа" повідомляв про те, що днями в Угорщині зробили кричущу заяву. Так прес-секретар МЗС Угорщини Тамаш Менцер повідомив, що громадяни України не вчиняють злочин, якщо не повідомляють про те, що вони також мають паспорт іншої країни.