Повір'я

У наших предків був один дуже цікавий, дивний і навіть небезпечний звичай. Жінки в цей день з'їжджали на прялках з гори. Чим далі вона проїде, тим вище буде льон. Але якщо раптом жінка падала з прялки, то за повір'ям, це означало нещастя, вона навіть могла померти, не доживши до наступної осені.

Прядіння вважали суто жіночим заняттям і одним з основних. Нитка, яку сьогодні отримували, символічно розповідала про людське життя. Вона в'ється, в'ється, а потім раз .. і обривається. А першу вовняну нитку в цей день пов'язували дітям на ліву руку від пристріту і зурочення. Вона мала дуже велику силу.

За народним повір'ям ласка може прясти чудову пряжу. Ласка - це подібність домового, в неї може обернутися невістка, яку прокляла свекруха за лінь до пряжі. А сама прялка - чисто жіночий символ і оберіг.Тому що вона супроводжує жінок з народження. На ній перерізають пуповину, передають новонароджених хрещеній матері, а наречений повинен подарувати нареченій прядку, яку сам прикрасив.

Популярні новини зараз
Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Тому до неї ставилися з великою пошаною. На ніч або на свято її не залишають з незакінченою куделею, якщо перед цим не заговорили благословенням. Інакше в будинок прийде нечисть: мара, русалки або нічниця. Остання - це демон ночі, який нападає на дітей.

Прикмети на 18 жовтня

  • Якщо туман зникне після сходу сонця і чути тріск дерев, то погода буде хорошою.
  • Якщо на Харитину немає вітру, значить бути холодній погоді.
  • Якщо випав сніг, значить жито вродить. А якщо ще не випав, то і зими не бачити.
  • Якщо в цей день кружляють птахи, а хмари йдуть не за вітром, то скоро випаде сніг.
  • Якщо на березі залишилися листя, а птиці полетіли на південь, то зима буде суворою.
  • Прийшли Харитини - перші полотна.
  • Горить скіпа, тче Хартина, за красна сяде, будинок одягає.
  • Народжені 18 жовтня відрізняються стійкістю. Носити їм слід рубін або аметист. Жінки можуть стати майстерними ткачихами, мереживницями і вишивальницями.

Також Знай.uа повідомляв, що на Google Maps були помічені примари.
Нагадуємо, що відома віщунка розповіла, як прожити цей тиждень в залежності від дати вашого народження.
Не забувайте, що тепло буде тільки до суботи, а потім почнуться холоди і дощі. Плануйте відпочинок правильно.