Міжнародний день кредитних спілок

Цей день відзначають працівники всіх видів споживчих кооперативів щороку в третій четвер жовтня, свято вважається професійним. Свято відзначають ще починаючи з 1948 року і з того часу це відмінний привід проводити різні заходи. Наприклад, дні відкритих дверей кредитних спілок, благодійні акції, конкурси, ярмарки, тематичні теле- і радіопередачі. До речі, щороку тема всіх цих заходів різна.

День рогатого Бога Британії

День рогатого Бога Британії - давнє язичницьке свято. Так називали лісове божество, у якого були роги. Божество відповідало за плодючість рослин і тварин, родючість. У нього багато імен, і його знають далеко за межами Британії. В Уельсі його називали Ато, Рогатий Бог; в Віндзорському лісі - Ерні-мисливцем; іноді його називали ще Цернунном. Але як би його не називали, це завжди були обличия одного бога, і у всіх легендах і переказах у нього були оленячі роги і можливості розпоряджатися природою. Він її охоронець і розпорядник, він відчиняє прохід між воротами життя і смерті, він - великий батько і господар природи. Друїди називали його Ху Гадерна. А Ерні-мисливця часто бачили місцеві жителі біля Віндзорського замку, він мчав через ліс на вогненному коні. У деяких місцевостях Британії це свято відзначають і досі.

Православні свята:

  • Святителя Петра, Алексія, Іони, Филипа, Ермогенa і Тихона, Московських і вcея Русі, чудотворців.
  • Мучениці Харитини Амісійской.

Харитини - перші полотна

За церковним календарем в цей день відзначається пам'ять святої мучениці Харитини, що постраждала за віру на початку 4 століття в місті Понте на березі Чорного моря. А на Русі вже всі польові і городні роботи закінчилися, тому господині сідали за прядку і ткацькі верстати, ткали полотна «Харитина ткала і пряла - весь будинок одягала», - говорили в цей день. А дівчата збиралися і вбиралися на вечірки, тут вони теж вишивали і пряли, в'язали. І звичайно ж, щоб не було нудно, співали. А хлопці і чоловіки в цей день виготовляли валянки.

Популярні новини зараз
Дати виплати пенсій "перетасували": чи можна змінити день отримання виплат Потрібно мобілізувати у першу чергу: ексчиновник розповів, хто має поповнити лави захисників Будуть мобілізовані до ЗСУ: Рада прийняла важливе рішення Постійна процедура більше не буде катуванням: українцям пояснили прості рішення щодо лічильників
Показати ще

Іменини в цей день

Олександра, Олексій, Гавриїл, Григорій, Денис, Євдоким, Гермоген, Інокентій, Кузьма, Макар, Матвій, Петро, Тихон, Філарет, Філіп

Раніше Знай.uа повідомляв, що після отримання Томосу буде вирішуватися доля Андріївської церкви.
Нагадуємо, що скоро Хеллоуїн і як раз час підготувати спокусливий костюм.
Також раніше Знай.uа повідомляв про жахливий землетрус на території Азовського моря, який призвів до страшних наслідків.