Депутати виріши спростити українцям процедуру прописки.

Про це інформують представники Мінекономрозвитку.

Верховна Рада розглядає законопроект "Про свободу пересування та вільний вибір місця проживання в Україні", який має на меті спростити процес реєстрації місця проживання громадян.

паспорт

"Зараз процедура змушує кожного громадянина доводити державі своє право проживання в квартирі і збирати ряд довідок, підтверджень. Реформа передбачає введення принципу, згідно з яким особі достатньо повідомити про своє місце проживання з допомогою однієї заяви", - повідомив перший заступник міністра економічного розвитку і торгівлі Максим Нефьодов.

Популярні новини зараз
ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Нова система доволить здійснити процедуру реєстрації за місцем проживання просто онлайн, таким чином, українці позбудуться необхідності стояти у чергах та збирати купу довідок.

черги

Тепер послуга реєстрації місця проживання стане доступною через інтернет", - говорять чиновники.

Проектом закону скасовується паперовий документообіг; усувається необхідність подавати громадянам довідки про місце проживання або склад сім'ї; виключається можливість дублювання реєстрації в різних реєстрах територіальних громад.

Також, органи будуть обмінюватися інформацією про місце проживання без залучення громадян, а інформація про місце проживання буде відповідати дійсності на момент її запиту.

Однак є певні нюанси. Наприклад, за однією адресою не зможуть прописати більше трьох родин одночасно. В разу такої спроби реєстрація підлягає тимчасовому блокування та підтвердження факту проживання.

прописка

Таким чином закон попередить масовій реєстрації, як називають у народі "рукавички".

Подібна система реєстрації успішно працює в таких кранах, як Нідерланди, Німеччини, Латвія та в деякиш американських штатах.

Нагадаємо, з кожним днем на вулицях Києва з'являється все більше оголошень, закликів і графіті, що попереджають про страшну небезпеку, яку нібито приховують нові біометричні паспорти.

Як повідомляв раніше Знай.ua, Угорщина нахабно продовжує роздавати свої паспорти українцям.

Також Знай.ua писав, що українцям пояснили, чому Угорщина претендує на Закарпатя.

Дивіться: Скандал з угорськими паспортами