19 жовтня до Папи Римського Франциску на аудієнцію прибув голова Відділу зовнішніх церковних зв'язків Московського патріархату митрополит Волоколамський Іларіон

Про зустріч говорили ще задовго до неї. Також було відомо, що представник РПЦ прибуде на зустріч зі списку відвідувачів.


У Ватикані ситуацію практично ніяк не прокоментували. За день до переговорів Іларіон ТАСС повідомив, що в ході бесіди розглянуть питання неканонічних православних церков в Україні та гостру ситуацію, яка склалася у відносинах РПЦ з Константинопольським патріархатом.

"Так, я збираюся говорити про це з татом. Ми не очікуємо, що тато буде втручатися в цю ситуацію, як-то намагатися її розрулювати. Але я поінформую її про рішення, прийняте нашим синодом" – поділився Іларіон.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Астролог побачив у травні "лихо" для України Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки
Показати ще


Митрополит також відвідав концерт, що відбувся у Римі в рамках фестивалю "Російські сезони", на якому Академічний Великий хор "Майстри хорового співу" виконав його твори.


Також варто відзначити, що у Ватикані раніше навіть не прокоментували ситуацію, яка склалася в Україні. Мова йде про наміри отримати автокефалію української церкви. Єдине, що вдалося дізнатися, це те, що Святий престол "категорично не втручається у справи православ'я".


Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, що "при житті патріарха Варфоломія, думаю, таких шансів немає, але як тільки він помре...": плани московських попів потрясли цинізмом весь світ.


Як повідомляв портал "Знай.uа", розрив відносин з Константинополем: московським попам показали, хто такі священнослужителі.


"Знай.uа" писав, Константинополь офіційно позбавляється від РПЦ головного мозку. Незважаючи на те, що Російська православна церква за кордоном заявила про розірвання відносин, Константинопольський патріархат не стане на це відповідати, і як раніше буде поминати Московського патріарха в порядку, який встановлює диптих.