Вже 18 жовтня Верховна Рада у першому читанні проголосувала за проект бюджету на наступний рік.

Про це повідомляють ЗМІ.

Так, у держбюджеті передбачається, що курс гривні перебуватиме на межі 29,40 за долдар США. У свою чергу мінімальна зарплата зросте на цілих 12% та становитиме 4 тисячі гривень. Інфляція - 7,4%.

Як будуть розподілені бюджетні кошти

Крім того у проекті держбюджету на наступний рік зростання дохідної частини головного фінансового документу країни передбачається на рівні 9%. у порівнянні з минулим роком та становитиме близько 1 трлн 700 млрд грн. Водночас видатки становитимуть 1 трлн 840 млрд грн, що на 10% більше, ніж цьогоріч. Серед рекордсменів - система освіти, понад 242 млрд грн, зокрема, 1 млрд на реформу нової української школи.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

А також сектор нацбезпеки та оборони. Тут видатки становитимуть майже 210 млрд грн. До цього ж влада вже пообіцяла значне збільшення зарплат військовим, що також потягне за собою збільшення видатків.

Крім того на фінансування МВС також передбачається збільшення видатків на 20 млрд та становитиме понад 70 млрд гривень.

На діяльність Генеральної прокуратури передбачена майже та сама сума, що і цьогоріч - трохи більше 7 млрд грн.

Обіцяють урядовці продовжити реформу медицини. У систему охорони здоров'я закладено понад 92 млрд грн. Це на 9,5 млрд більше, ніж роком раніше. \

На культуру планують витратити майже 5,5 млрд, з яких 1 млрд - на виробництво нових фільмів, ще 2 млрд - на модернізацію шахт і 1,5 млрд - у Фонд енергоефективності. Дефіцит Пенсійного фонду збільшиться до рекордних 166 млрд грн.

Транш МВФ

Варто відзначити, що на формування бюджету значним чином вплинули і перемовини з представниками МВФ, які нещодавно перебували в Україні.

Відомо, що наступний транш від кредиторів може прийти лише після остаточного прийняття наступного бюджету, який у тому числі схвалять представники МВФ.

Дисбаланс

Проект державного бюджету отримав понад 2 тис. пропозицій від народних депутатів, повідомив народний депутат від Блоку Петра Порошенка, заступник голови комітету з питань бюджету Сергій Мельник.

Нагадаємо, Україна опинилася на самісінькому дні рейтингу за рівнем багатства.

Як повідомляв "Знай.ua", МВФ виділить Україні 3,9 мільярда доларів.

Також "Знай.ua" писав, що депутати ощасливили українців новими цінами.

ВВП, інфляція та оборона: Кабмін затвердив бюджет-2019