Український бізнес дає невтішні прогнози на наступний 2019 рік щодо курсу гривні. Так представники українського бізнесу очікують значну девальвацію. Про це свідчать результати опитування керівників підприємств, проведеного Національним банком України (НБУ) в третьому кварталі поточного 2018 року. Передає Хвиля.

Наприклад, стало більше тих, хто прогнозує знецінення гривні – 90,3%, тоді як у другому кварталі – 78,3%.

Через 12 місяців середнє значення обмінного курсу прогнозують на рівні 29,6 грн/$, тоді як у другому кварталі прогноз становив 28,63 грн/$.

Більшість опитаних, а саме 65,1% респондентів, вважають, що обмінний курс в наступні 12 місяців буде вище ніж 29 грн/$.

Популярні новини зараз
Помер Король Британії Чарльз ІІІ (оновлено) Пенсіонерам від 60 років та сім'ям готують нову допомогу: виплатять по 10 800 грн одним платежем Вистачить на хліб, поповнення рахунку та упаковку насіння: кому з 1 квітня додадуть до пенсії 500 грн Клієнти Monobank залишаються без грошей: доступ до рахунку закривають без попередження
Показати ще

До всього іншого, основним фактором впливу на зростання цін виробників залишається фактор курсу гривні.

Зокрема, 82,8% підприємств, а це на 17% більше, ніж у попередньому кварталі, підкреслюють, що очікують істотного посилення курсового чинника.

Варто відзначити, що експерти напророкували долару катастрофічне падіння, яке обернеться зростанням цін на багато товарів.

На думку головного виконавчого директора A. G. Bisset Associates LLC Ульфа Ліндала, американський долар впаде приблизно на 40% до євро до 2024 року.
Ліндал впевнений, що долар з 1970-х повторює 15-річний цикл падіння і зростання. На його думку, повторення схеми неминуче.

У той же час, медіанний прогноз аналітиків, опитаних Bloomberg, говорить зворотне. Експерти вважають, що до 2022 року євро буде коштувати $1,28.

Нагадаємо, якщо представники Європейського Союзу та великої Британії прийдуть до згоди з Brexit та врегулюють ситуацію з державним бюджетом Італії, курс євро різко рвоне вгору.

Раніше портал "Знай.uа" повідомляв, в Україні ціни на бензин – явище настільки нестабільне, що підлаштуватися під нові тарифи вдається далеко не всім. Більш того, водії не завжди розуміють, з чого формується вартість палива.

Також портал "Знай.uа" писав, Міжнародний валютний фонд (МВФ) очікує зниження середньорічного курсу гривні в 2019 році до 28,655 грн/$1.