На черговому засіданні синоду української православної церкви визначили нову форму звернення до свого предстоятеля

Відтепер до предстоятеля УПЦ КП Філарету будуть звертатися інакше. Інформація з'явилася у прес-службі УПЦ КП.


Як повідомляють у відомстві, тепер буде дві форми звернення – повна і скорочена. Їх обговорили і затвердили на засіданні. Так, титул без скорочень звучить наступним чином "Святіший і блаженніший архієпископ і митрополит Києва - матері міст руських, галицький, патріарх всієї Русі-України, Свято-Успенських Києво-Печерської і Почаївської лавр священноархімандрит". Якщо використовувати в обігу скорочену версію, вона буде виглядати так: "Святіший (ім'я), патріарх Київський і всієї Русі-України".


Для спілкування в колах інших помісних церков допустима наступна формулювання "Блаженніший архієпископ (ім'я), митрополит Київський і всієї Русі-України".

Популярні новини зараз
Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще


Такі зміни відбуваються з-за подій, які останнім часом стали значущими для Української православної церкви. Мова йде про отримання автокефалії.

Нагадаємо, раніше Папа Римський запросив на зустріч митрополита РПЦ: про що вони говорили. 19 жовтня до Папи Римського Франциску на аудієнцію прибув голова Відділу зовнішніх церковних зв'язків Московського патріархату митрополит Волоколамський Іларіон.

Як повідомляв портал "Знай.uа" розрив відносин з Константинополем: московським попам показали, хто такі священнослужителі.

Також Знай.uа" писав, чи вивезуть Андріївську церкву за кордон: з'явилося важливе уточнення щодо передачі храму. Передача Андріївської церкви в Києві Вселенського патріархату викликала бурхливе обговорення. Українці сперечалися про те, що стоїть за цим: символічний крок, політична дія, або, можливо, хабар. Ця тема обросла домислами і провокаційними заявами політиків різного штибу.