Днями стало відомо про плани Уряду України щодо зміни розміру пенсій у наступному році.

Пенсіонери
Пенсіонери

Про це повідомляють ЗМІ із посиланням на офційний портал українського парламенту.

У повідомленні йдеться, що Президент Петро Порошенко закликав Кабмін розробити систему додаткових компенсацій з бюджету для тих громадян пенсійного віку, чиї пенсії нижчі за прожитковий мінімум.

Петро Порошенко
Петро Порошенко

Популярні новини зараз
Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам На ТЦК чекає колапс: терміни поставили в глухий кут Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

Відповідні зміни уряд повинен врахувати при формуванні держбюджету на 2019 рік.

Верховна Рада
Верховна Рада

Також в проекті держбюджету на 2019 рік, який розробив Кабмін, на 20% підвищили дотації Пенсійному фонду України, в порівнянні з попереднім роком. Тобто у наступному році сума дотацій складе 166 млрд гривень.

Нагадаємо, Мінсоцполітики назвало розміри надбавок до пенсії, які повинні з'явитися у найближчі кілька років.

пенсії в Україні
пенсії в Україні

Пенсії будуть піднімати три рази поспіль, хоча особливо відчутними ці надбавки не назвеш.

Так, в 2019 середня пенсія має зрости на цілих 23 гривні - до 2 585 грн.

У наступні роки зростання пенсій буде трохи більш значним, хоча й досить скромним. У 2020 році виплата зросте до 2 804 грн, а у 2021 році підніметься до 3 015 грн.

Підвищення пенсій
Підвищення пенсій

Про зростання добробуту пенсіонерів тут, ясна річ, мова не йде, особливо враховуючи стрімке зростання цін на продукти та комунальні послуги.

Ці підвищення не схожі на те, що наобіцяв пенсіонерам міністр соцполітики Андрій Рева. Раніше він прогнозував у наступному році підвищення українських пенсій на рівні 18,5%.

Андрій Рева
Андрій Рева

Проте, деяким трохи більше пощастило з виплатами. Наприклад, надбавки до пенсії правоохоронців і військових в цьому році зростуть до 3 178 грн.


Як повідомляв раніше Знай.ua, 3,4 мільярда людей, тобто майже 46% населення всієї планети, витрачає на день не більше 5,5 доларів.

Пенсіонери в Україні
Пенсіонери в Україні

Про страшну статистику йдеться в доповіді Світового банку. Так, повідомляється, що категорія крайньої бідності поступово скорочується: якщо в 1990 році ця частка становила 39%, то у 2015 році - вже 10%. Найменше бідних людей проживає на території держав, які дуже активно розвиваються: це європейські країни і Центральна Азія.


Також Знай.ua писав про те, що у четвер, 18 жовтня, Верховна Рада розподілила кошти державної казни на 2019 рік.