Мінсоцполітики назвало розміри надбавок до пенсії, які повинні з'явитися у найближчі кілька років.

Пенсії будуть піднімати три рази поспіль, хоча особливо відчутними ці надбавки не назвеш.

Так, в 2019 середня пенсія має зрости на цілих 23 гривні - до 2 585 грн.

У наступні роки зростання пенсій буде трохи більш значним, хоча й досить скромним. У 2020 році виплата зросте до 2 804 грн, а у 2021 році підніметься до 3 015 грн.

Популярні новини зараз
Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Про зростання добробуту пенсіонерів тут, ясна річ, мова не йде, особливо враховуючи стрімке зростання цін на продукти та комунальні послуги.

Ці підвищення не схожі на те, що наобіцяв пенсіонерам міністр соцполітики Андрій Рева. Раніше він прогнозував у наступному році підвищення українських пенсій на рівні 18,5%.

Проте, деяким трохи більше пощастило з виплатами. Наприклад, надбавки до пенсії правоохоронців і військових в цьому році зростуть до 3 178 грн.

Раніше повідомлялося, що середня зарплата по Києву повільно, але вірно зростає. На відміну від цін, які ростуть не тільки вірно, але ще й стрімко. Отже, для жителів столиці начебто хороша новина: середня зарплата зросла на 82 гривні.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Держстату.

Так, судячи з показників серпня, середньостатистичний киянин отримував 13077 гривень, хоча ще в липні це були 12995 грн. Зміни зафіксовані у переважній більшості видів економічної діяльності.

пенсії в Україні
пенсії в Україні

Традиційно на ринку праці лідирує видобувна галузь, працівники якої отримують від 46 000 гривень. До речі, це не найкраща цифра, оскільки протягом останніх місяців простежується повільне зниження зарплат у цій сфері. Друге місце займають страхування та фінанси - 20,4 тис. грн, на третьому - оборона, державне управління - 19,8 тисяч в середньому.

Нагадаємо, уряд анонсувало зміну порядку виплат при народженні дитини і під час декрету.

Як повідомляв раніше портал "Знай.ua", блогер показав катастрофічну прірву між Україною та Польщею на прикладі пенсіонерів.

Також портал "Знай.ua" писав, незважаючи на негативні очікування щодо бюджету на 2019 рік, в уряді заспокоїли українців.