У окупованому Донбасі склалась абсолютно дика ситуація із тілами загиблими унаслідок бойових дій мирними жителями.

Донбас
Донбас

Про це повідомив керівник гуманітарної місії "Пролісок" Євген Каплін на своїй сторінці в Facebook.

Він закликав дозволити евакуювати тіла мирних жителів, які загинули у сірій зоні в Золотого, що на Луганщині.

бойовик "ДНР"
бойовик "ДНР"

Популярні новини зараз
В Україні хочуть позбавитися хрущовок: що чекає на власників житла Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею Українці нарешті побачили Poch Tavria XL, яку збирали для Франції: навіть у таких журналах немає Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло
Показати ще

"Від імені Гуманітарна місія "Проліска", на прохання мирних жителів, звертаюся до сторін конфлікту з проханням зробити усе можливе від кожної зі сторін для розмінування, надання гарантій припинення вогню і забезпечення безпечної евакуації двох тіл мирних жителів, які третю добу лежать на нейтральній території у Золотому на Луганщині", - написав він.

Війна на Донбасі
Війна на Донбасі

За даними місії, 18 жовтня двоє мирних жителів - чоловік 45 років і жінка 46 років, які йшли з контрольованою ВСУ вул. II Вільна (Хутір Вольний) Золотого-4 на контрольовану так званою "ЛНР" вул.Челюскіна (Михайлівка) постраждали унаслідок вибуху протипіхотної міни.

Чоловік отримав травми, не сумісні з життям. Жінка, імовірно, отримала важкі поранення і залишалася жива ще деякий час, це було зрозуміло з стогонів і криків про допомогу, які лунали з місця події, про які повідомили очевидці. Однак уже наступного дня стало відомо, що жінка померла.

донбас
донбас

"Виття бездомних собак у вечірній і нічний час доби дозволяє зрозуміти, що тіла залишаються на місці і піддаються розтерзання тваринами. Процес евакуації тіл ускладнюється тим, що вони знаходяться в практично нейтральній, замінованій зоні, між позицій сторін", - розповів керівник місії.

Нагадаємо, 18 жовтня, на тимчасово окупованих територіях Донбасу бойовики 16 разів обстрілювали українські позиції, двічі використавши зброю, заборонену Мінськими угодами.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомляє прес-центр штабу ООС.

"Російські окупанти 16 разів відкривали вогонь по позиціях наших військ. При цьому ворог двічі застосовував озброєння, заборонене мінськими домовленостями", – повідомили в штабі.


Як писав раніше Знай.ua, Україна зможе вступити у НАТО лише після того, як реалізує демократичні реформи.

Про це заявив спецпредставник Державного департаменту США з питань України Курт Волкер, виступаючи на семінарі в атлантичній раді у Вашингтоні.

Курт Волкер
Курт Волкер


Також Знай.ua писав про те, що у Державній Думі Росії заявили, що на Донбасі "наростає військова загроза" з боку української влади.