У Державній Думі Росії заявили, що на Донбасі "наростає військова загроза" з боку українських властей. Вони пообіцяли "адекватно відповісти" на спроби наступу.

18 жовтня на сайті Держдуми Росії з'явилася відповідна заява.

В повідомленні підкреслили, що на території Донбасу нібито загострилася ситуація, а з боку київської влади наростає військова загроза.

За словами російських депутатів, 14 жовтня в Україні пройшла "неонацистська хода". Так вони висловилися про заходи на честь українських військових.

Популярні новини зараз
Вистачить на продукти й навіть комуналку: ПриватБанк нарахує клієнтам по 2500 грн кешбеку Подивися уважно у трудову книжку: через ці "записи" українці залишаються без пенсії Пенсіонерам від 60 років та сім'ям готують нову допомогу: виплатять по 10 800 грн одним платежем Якщо не встигли здати в банк – радійте: монети номіналом 5 копійок можна дорого продати
Показати ще

У Держдумі обурилися через так звані "антиросійські" закони, які приймає Верховна Рада. Особливо образив росіян закон про забезпечення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями Луганської і Донецької областей, розрив Договору про дружбу, співпрацю і партнерство між РФ і Україною та інші.

На сайті Державної Думи Росії, депутати звинуватили Україну в зриві Мінських угод, а також у тероризмі, заявивши, що "правителі сьогоднішньої України заплямовані кров'ю Олександра Захарченко та багатьох інших синів і дочок Донбасу".

Крім того, депутати завели стару пісню про "західних спонсорів та вдохновителів", які "надаючи Україні зброю і заохочуючи її антиросійську політику, прямо штовхають владу України до агресивних дій".

"Державна Дума впевнена, що спроба нового широкомасштабного військового наступу України на Донбасі укупі з новими фактами вбивств і терористичних актів проти його населення отримає адекватну відповідь і неминуче призведе до катастрофічних наслідків" російські депутати

Нагадаємо, Росія не дасть Раді Європи (РЄ) можливість виключити себе з його членів – у Кремлі пообіцяли не доставити "такої радості".

Як повідомляв раніше портал "Знай.uа", Парламентська асамблея Ради Європи на засіданні у вівторок, 9 жовтня, відмовилася голосувати за зміну санкційних правил для Росії.

Також портал "Знай.uа" повідомляв про те, що Російська Федерація активно намагається розгорнути додаткові військові сили біля кордону з Україною.