Україна зможе вступити у НАТО лише після того, як реалізує демократичні реформи.

Про це заявив спецпредставник Державного департаменту США з питань України Курт Волкер, виступаючи на семінарі в атлантичній раді у Вашингтоні.

Зокрема, він відзначив, що для початку процедури входження України до альянсу необхідно якнайшвидше провести всі демократичні реформи та викорінити корупцію на всіх рівнях. Саме після таких кроків Україну можуть запросити до НАТО.

Волкер також відзначив, що Україна повинна перестати бути для НАТО тягарем. Також Волкер додав, що сам факт окупації частини України Росією, не може стати перепоною для вступу до альянсу.

Популярні новини зараз
Виїзд з України зміниться 18 березня: які нововведення чекають на всіх вже в понеділок Всі дані передадуть до податкової: доведеться заплатити за кожен метр Кого не мобілізують до армії: перелік професій Нові правила передачі показників та оплати послуг: газовики попередили про зміни
Показати ще

Більше того він наголосив, що найбільше євроатлантичному прагненні України перешкоджає Кремль, який вважає, що може вирішувати долю українців.

"Країни Заходу, в тому числі і США, дотримуються протилежної точки зору. Ми вважаємо, що країна має вирішувати сама за себе. А ми можемо лише прийти на допомогу і підтримати в реалізації задуманого. І ми хочемо, щоби Україна йшла таким шляхом", – сказав спецпредставник Держдепартаменту США щодо України Курт Волкер.

Разом з тим варто відзначити, що у стінах Кремля з'явилася інформація про те, що незабаром Росія і Сполучені Штати укладуть масштабну угоду по Україні, в результаті якої Москва залишить у спокої Донбас.

Гучний анонс робить наближений до Кремля Telegram-канал "Незигар". Ресурс звертає увагу читачів відразу на кілька новин, які одна за одною спалахнули в інформаційному просторі. Інсайди про повернення на Донбас олігарха Сергія Курченка, надання Томосу Україні, звільнення політичного в'язня Олега Сенцова, поліпшення умов утримання для російської шпигунки Марії Бутіної, звільнення пастора Едрю Брансона з Туреччини - все це, на думку прокремлівського ресурсу, ланки одного ланцюжка.

"Це пряма траєкторія виходу на заключний етап в укладенні угоди з українського питання між США і РФ", - пише канал і уточнює, що швидше за все рішення ухвалять 20 жовтня, коли радник Дональда Трампа з національної безпеки Джон Болтон приїде до Москви.

"Атаки Курта Волкера і блокування всіх рейтингових кандидатів крім Пушиліна, перегрупування кураторів в Адміністрації з питань "ЛДНР", таємна підготовка обміну через помилування Сенцова на Вишинського і негласна обіцянка Порошенка (при посередництві Лукашенка) про захист майна РПЦ до виборів на Україні - це сигнали по обидві сторони океану для всіх центрів Сили про готовність до операції", - повідомляє "Незигар".

Нагадаємо, Волкер прокоментував прагнення України отримати автокефалію.

Як повідомляв "Знай.ua", Волкер розповів, як Путін тягне з Донбасом.

Також "Знай.ua", Волкер передрік сумне майбутнє "ЛДНР".

Курт Волкер. "ГОРДОН".