В рамках Мінських угод так звані "Донецька і Луганська народні республіки" вважаються нелегітимними.

Про це заявив спецпредставник Державного департаменту США з питань ситуації в Україні Курт Волкер в інтерв'ю виданню "Ехо Москви".

"Важливим моментом (в імплементації Мінських угод і контролі кордону України. — R0) тут є статус так званих „народних республік“. Вони були створені Росією всередині України. Вони не мають місцевої легітимності. Вони абсолютно нелегітимні в рамках Мінських угод" Курт Волкер

Крім того, він вважає, що територія Донбасу неодмінно повинна повернутися під контроль України.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

"В Конституції України немає місця для цих утворень. Це складна проблема, і ми прагнемо вести переговори з Росією, яка, в кінцевому рахунку, приймає рішення в цьому відношенні в пошуку врегулювання для відновлення безпеки, а потім і відновлення конституційного порядку" Курт Волкер

Нагадаємо, не за горами в Україні вибори президента, і Кремль активно вкладає гроші у фаворитів, тим самим розраховуючи посадити на чолі країни свою людину. Спеціальний представник США Курт Волкер пояснив, наскільки велика ймовірність того, що Україна отримає в результаті пропутінського президента і перестане існувати для цивілізованого світу.

В інтер'ю "Гордону" американський дипломат заявив, що Росія з якоїсь причини наполегливо продовжує думати, що може розпоряджатися, кому керувати Україною.

Як повідомляв раніше портал "Знай.uа", спеціальний представник Державного департаменту США з питань України Курт Волкер розповів про докази російської агресії на сході України, якими володіє США.

Також портал "Знай.uа" повідомляв про те, що в оборонний бюджет США на 2019 рік, який був схвалений американським Сенатом, передбачено збільшення допомоги Україні до $250 млн.