Днями у НАТО зробили досить обнадійливу для України заяву, що стосується входження нашої держави до Альянсу.

Генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг заявив, що Альянс не буде очікувати на дозвіл Росії на вступ України до блоку.

Про це він повідомив у рамках у інтерв'ю Associated Press перед зустріччю з главою МЗС РФ Сергієм Лавровим у Нью-Йорку, передають ЗМІ.

"Тільки Україна може визначити власний шлях, чи хоче вона вступити в НАТО чи ні. В результаті 29 союзників і Україна будуть вирішувати, чи відповідає Україна стандартам, необхідним для вступу до НАТО", - заявив Столтенберг.

Популярні новини зараз
Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

Генсек Альянсу також висловив стурбованість у зв'язку з військовим втручанням Росії в Україні та Грузії, підтримкою РФ режиму Асада в Сирії і нарощуванням військово-морських сил Росії у Східному Середземномор'ї.

Однак разом з тим він закликав зберігати діалог між НАТО і Росією, щоб допомогти розрядити міжнародну напругу, поки конфлікт в Україні залишається невирішеним.

"Коли у нас виникають серйозні розбіжності, коли ми бачимо посилення напруженості, коли ми бачимо все більше військову присутність поблизу наших кордонів - здоровий діалог набуває ще більшої ваги", - підсумував Йенс Столтенберг.

Нагадаємо, у НАТО назвали єдиний спосіб врегулювання ситуації на Донбасі.

Генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг висловив думку спільноти щодо правильного шляху врегулювання конфлікту на Донбасі.


Посадовець заявив, що переговори є єдино вірним шляхом врегулювання ситуації навколо України і на Донбасі зокрема, передає "Інтерфакс-Україна".

"США прийняли рішення про надання Україні додаткової матеріальної допомоги. Але, що ще більш важливо, ми підтримуємо зусилля, які стосуються пошуку політичного рішення шляхом переговорів, зусилля по реалізації Мінських угод. Ми не бачимо іншого рішення, крім політичного через переговорний процес ", - підкреслив представник НАТО.


Як писав раніше Знай.ua, Російська Федерація заявила про те, що отримала від Києва ноту про непродовження Договору про дружбу.

Володимир Путін
Володимир Путін


Також Знай.ua писав про те, що спеціальний представник США Курт Волкер пояснив, наскільки велика ймовірність того, що Україна отримає в результаті пропутінського президента і перестане існувати для цивілізованого світу.