Японія збирається укласти мирну угоду з Російською Федерацією, після того, як буде вирішено суперечку щодо Курильських островів.

Цю інформацію повідомив прем'єр-міністр Японії Сіндзо Абе під час виступу на Генеральній асамблеї ООН в Нью-Йорку, передає "Укрінформ".

За словами Сіндзо Абе, після укладення мирної угоди, східна Азія почне процвітати.

“Японія і Росія повинні вирішити територіальну суперечку і укласти мирний договір. Тільки коли японсько-російський договір набуде чинності, мир і процвітання східної Азії досягне певного наріжного каменю” Сіндзо Абе

Популярні новини зараз
Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно В Україні пенсії рахуватимуть за однією формулою: у кого виплати будуть більше 10 тисяч З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

Крім того, прем'єр-міністр Японії підкреслив, що на найближчий час у нього запланована зустріч з російським президентом Володимиром Путіним, на якій вони обговорять спірні питання.

“Я зроблю все можливе, щоб прибрати давні повоєнні структури з північносхідної Азії” Сіндзо Абе

Нагадаємо, поки територіальну суперечку не буде врегульовано, Японія не укладе мирний договір з Російською Федерацією. Цю інформацію повідомив генеральний секретар кабінету міністрів Японії Есіхіде Суга, передає "Інтерфакс".

"Ми будемо наполегливо продовжувати вести переговори на основі такого курсу — вирішити проблему з поверненням "північних територій", а потім укласти мирний договір" заявив він.

Крім того, політик додав, що уряд Японії не збирається коментувати кожне висловлювання російського президента Володимира Путіна, який раніше запропонував укласти мирний договір без попередніх умов до кінця 2018 року.

Як повідомляв раніше портал "Знай.uа", у Кремлі дали відповідь на відмову Японії укласти мирний договір між країнами. Генеральний секретар РФ Дмитро Пєсков заявив, що пропозиція була лише реакцією на слова прем'єра Японії.

Також портал "Знай.а" повідомляв про те, що народні депутати вже 20 вересня розглянуть у Верховній Раді зміни до Конституції щодо прагнення України вступити в Європейський Союз і НАТО.