США, Японія і Південна Корея вирішили об'єднати зусилля, щоб дати відсіч загрозі з боку КНДР.

У Корейській протоці 3 квітня стартували спільні морські навчання військових трьох країн. Вони відпрацюють прийоми боротьби з підводними човнами Північної Кореї, повідомляє агентство "Рьонхап", посилаючись на заяву Міністерства оборони Південної Кореї.

Навчання в районі острова Чеджудо триватимуть три дні. За цей час військові мають розробити "ефективну відповідь" на випадок, якщо Пхеньяну заманеться запустити з підводного човна балістичну ракету.

У навчаннях візьмуть участь три есмінця - південнокорейський Kang Gam Chan, американський McCampbell і японський Sawagiri.

До заходу також залучили й противочовнову авіацію - вертольоти Lynx, MH-60 і літак P-3 Orion. Їх робота - відстежувати маневри північнокорейського підводного човна з повітря.

Популярні новини зараз
Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Варто відзначити, що США, Південна Корея і Японія вперше проводять спільні військові навчання. Підготовку до них почали ще у грудні 2016 року.

Як раніше повідомляв інформаційний портал "Знай.ua", США відповіли на агресію КНДР санкціями.