Відомого українського режисера Ахтема Сеітаблаєва, якого глядачі знають по "Кіборгами", всі вітають із завершенням зйомок довгоочікуваної стрічки "Захар Беркут".


Робота над нею тривала у Синевирській Поляні, на Закарпатті. За основу взяли однойменну повість Івана Франка, долучилася до процесу міжнародна акторська команда з України, США, Казахстану, Великобританії та Монголії.

Він оцінює стрічку, як важку та напружену, але безперечно кіно вже поступово дотягує до голлівудського рівня і має всі шанси отримати престижні премії у майбутньому.

Ахтем Сеітаблаєв
Ахтем Сеітаблаєв


Захар Беркут: історія очима Сеітаблаєва

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Захар Беркут, зйомки
Захар Беркут, зйомки


Ахтем зазначив, що непростим завданням було поєднання реальних зйомок із комп'ютерною графікою, додавалися ще й дубляжі українською мовою. Співпрацю із голлівудськими акторами налагодити вдалося, вони непогано взаємодіяли у кадрі. Хоча від самого початку знімали англійською, це проблем не створило:

Ахтем Сеітаблаєв
Ахтем Сеітаблаєв

"…. Це було і великою мотивацією, і можливістю для росту українських акторів, тому що не дуже багато такого матеріалу, завдячуючи якому можуть зростати наші актори. …дуже потужна промоція України - її історії, драматургії, літератури - за кордоном, свідчення того, що тут можуть знімати якісне глядацьке, видовищне кіно", - підкреслив режисер.

Захар Беркут, зйомки
Захар Беркут, зйомки


Труднощі почалися з першого знімального тижня, до іноземної делегації намагалися приставити охорону, але актори, такі як Роберт Патрік, Томмі Фланаган, категорично відмовлялися.

Захар Беркут, зйомки
Захар Беркут, зйомки

Але, на щастя, результат виправдав сподівання. Як і кожен режисер, Ахтем мріє, аби його стрічка отримала не тільки світове визнання, а в першу чергу викликала цікавість у глядача:

Захар Беркут, зйомки
Захар Беркут, зйомки

" Класна драматургія Івана Франка, історія перемоги, історія жертовності, конфлікту світоглядів, динамічне кіно, красиві актори…", - вважає він.

Захар Беркут, зйомки
Захар Беркут, зйомки


До слова, Сеітаблаєв свого часу знімав фільми і для РФ, через що постійно сперечався із замовниками.

Захар Беркут, зйомки
Захар Беркут, зйомки

Щодо політики, то режисер тут взагалі не бачить альтернатив. Він вірить, що у нашій країні немає місця тим, хто вже одного разу поставив під сумнів репутацію:

Захар Беркут, зйомки
Захар Беркут, зйомки

"Це ті ж політики, які до цього вже були у владі, для мене вони не є авторитетами, а є людьми, які відверто брешуть. Це для мене страшно. Тому я дуже сподіваюся, що українці розумні, і ці трагічні роки, в які ми зараз всі живемо, роки війни все ж посприяли більш аналітичному підходу до того, що відбувається в країні".


Дивіться: як Голлівуд допомагає знімати кіно в Україні - Ахтем Сеітаблаєв


Нагадаємо, наймолодший український режисер отримав престижну міжнародну премію.
Як повідомляв Знай.ua, у мережі показали архівні знімки зруйнованого Донецького аеропорту.
Також Знай.ua, легенда "Кіборгів" розповів, що спільного між театром та кіно.