Істерика московських попів з приводу так званого насильства над священиками РПЦ - вигадка і підтасовування фактів. На священнослужителів УПЦ Московського патріархату отримання автокефалії ніяк не вплине.

Силою їх затягувати в іншу церковну структуру не будуть. Про це заявив президент України Петро Порошенко в соцмережі Facebook, пише портал "Політека".

"В Україні не було, немає і не буде державної церкви. В освячену Томосом православну церкву теж ніхто нікого "запрошувати" силою не буде. Це питання вільного вибору для кожного віруючого. Гарантую, що влада буде поважати їх вибір", — йдеться у повідомленні Порошенко.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

При цьому Порошенко додав, що держава не вживатиме ніяких санкцій проти тих священиків, які вирішать залишитися в УПЦ МП. Ті священнослужителі, які перейдуть в помісну церкву з цієї структури, будуть належним чином захищені державою.

Їх не будуть силою затягувати в іншу церковну структуру, повідомив президент України Петро Порошенко в Facebook.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що демарш РПЦ та її рішення Синоду про розірвання євхаристійного спілкування з Константинополем зіграв більшою мірою політичний фактор.

Так, заступник голови Комітету Ради з питань культури і духовності Віктор Єленський зауважив, що російська церква вже намагається пом'якшити скандал, пов'язаний з нещодавнім Синодом, де було прийнято рішення про розрив з Константинополем.

Варто нагадати, що днями було зареєстровано законопроект про передачу Андріївської церкви в користування Вселенському патріархату. Тепер церковна будівля використовуватиметься для богослужінь, релігійних обрядів та церемоній. Президент України зазначив, що цей проект необхідно розглянути якомога швидше, оскільки рішення потрібно приймати у невідкладному порядку.

Нагадаємо, ревізія храмів: з'явилося термінове розпорядження щодо УПЦ МП, всі в паніці.

Як повідомляв Знай.uа ніяких виборів: Україна поставила Путіну жорсткий ультиматум, чекаємо реакції Європи.

Знай.uа писав, московські попи сказилися остаточно і підписалися на вірну смерть.