Перевезти тіло Володимира Леніна у інше місце вимагають закордонні представники російської православної церкви – вони запевняють, що радянському вождю не місце на Червоній площі.

Про це повідомляють місцеві ЗМІ.

У РПЦ вважають, що він символізує знущання над людьми та вірою, а всі його пам'ятники та постаменти тільки нагадують про ці злочини. Всі парафії храмів вже отримали відповідні листи із проханням підтримати таку ініціативу.

Перепоховання тіла Леніна обговорюється у провладних верхівках Росії вже тривалий час – кожного року напередодні його дня народження дискусії відновлюються, але конкретними рішеннями це поки що не закінчилося.

У ході соціологічних опитувань стало зрозуміло, що росіяни також виступають на підтримку цієї ідеї: перенести його тіло із Мавзолею вважають необхідним близько 60% респондентів.

Популярні новини зараз
Унітаз буде як новий: секретний лайфхак досвідчених господарок Українці почнуть отримувати сонячні панелі: кому пощастить не боятися відключень Daewoo Lanos "Next-Gen": нова версія народного автомобіля закохує в себе з першого погляду Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Нагадаємо, раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що професор державного університету Іллі Олег Панфілов висловив думку, що РПЦ піддалася впливу радянського напрямку, який підтримує Володимир Путін.