Українці продовжують витрачати шалені суми на ліки, ефективність яких знаходиться під величезним знаком питання.

В аптеці
В аптеці

Про це пише Рoliteka із посиланням на повідомлення виконуючої обов’язки міністра охорони здоров’я Уляни Супрун у Facebook.

Уляна Супрун
Уляна Супрун

Супрун зазначає, що за останні 5 років українці витратили майже 4 мільярди доларів на препарати, у яких відсутні наукові підстави для клінічного застосування. Тут і гомеопатія, і лікарські препарати рослинного походження та інші засоби без доведеної ефективності.

Популярні новини зараз
Українців попередили про "важкі" платіжки за світло Мобілізація жінок у травні: кому доведеться йти до ТЦК Готуйте свої гаманці: українцям з 1 липня збільшать виплати, кому пощастить Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись
Показати ще

Уляна Супрун
Уляна Супрун

“Один із найпопулярніших з них, який часто рекомендується для лікування захворювань головного мозку, порушень кровообігу, діабетичної полінейропатії, виробляється з крові телят. Він відсутній у міжнародних клінічних настановах та не має ефективності” – пише чиновниця.

Супрун оприлюднила ролик, у якому йдеться й про інші неефективні ліки:

1. “Діамантовий зелений” (“зеленка”).

2. “Валеріани настойка”.

3. “Валідол”.

4. “Перекис водню”.

5. Чаї для схуднення.

6. Препарат проти раку з меду високогірних грузинських бджіл.

В аптеці
В аптеці

Уляна Супрун окрім того радить українцям не займатися самолікуванням, а також не довіряти рекламі чи порадам знайомих.

“Завжди консультуйтеся щодо питань здоров’я з вашим сімейним лікарем і не соромтеся перепитати щодо необхідності того чи іншого засобу, який вам призначають”, – підсумувала вона.

Нагадаємо, в Україні заборонили 8 популярних лікарських препаратів.

В аптеці
В аптеці

Як повідомляє прес-служба Державної служби України з лікарських засобів та контролю за наркотиками, на території країни заборонили одразу вісім препаратів для лікування порушень травного тракту, артеріальної гіпертензії, протигрибковий засіб.


Як писав раніше Знай.ua, лікарі повідомили про небезпеку популярного антибіотика, яким користувалися мільйони хворих по всьому світу.

В Україні заборонили популярний препарат
В Україні заборонили популярний препарат

Американські ЗМІ повідомляють, що 60-річний житель Нью-Джерсі розповів, як стоматолог призначив йому прийом амоксициліну.

Даний антибіотик широкого спектру дії досить популярний в медичній практиці в усьому світі і є навіть більш вживаним, ніж відомий ампіцилін.


Також Знай.ua писав про те, що вчені знайшли лікування від небезпечної спадкової хвороби.